Nagy Laci a konyhában is bajnok!

Nagy Laci a konyhában is bajnok!

Nagy Laci kézilabdázó még nincs karácsonyi hangulatban, de elárulta, hogy az olykor meglepően enyhe időjárás miatt még egyáltalán nem ég karácsonyi lázban. Ám cseppet sem aggódik amiatt, hogy nem rázódik majd bele az ünnepi hangulatba. „A kislányom már december elején fel szerette volna díszíteni a fát. Szóval hamarosan nálunk is előkerülnek a karácsonyi kiegészítők és az ajándéklistát is összeírtam már.”

Kislánya szívesen segít neki a protein muffin elkészítésében

December 14-én nyitotta meg kapuit a Corvin plázában a Scitec Nutrition felújított szaküzlete, amelynek apropóján népszerű Team Scitec sportolók és természetesen az egybegyűltek is megkóstolták a legújabb bűntudatmentes süteményeket.  Nagy Laci kézilabdázó elmesélte, hogy nagyon szereti a fakanalat forgatni, s olykor kislánya is ott szokott kuktáskodni mellette.

Mindjárt itt a karácsony. Vannak még edzéseid, vagy már megkezdődött a jól megérdemelt pihenési időszak?

Még nincs szabadság, most is éppen egy meccsre, a Magyar Bajnoki mérkőzésre készülünk. December 20-án fejezzük be az év végi hajtást.

Mennyi időd lesz majd a lazításra?

Mivel nem játszom a válogatottban, ezért január 11-éig pihenhetek. Tehát szűk egy hónapom van rá.

Ilyenkor hátradőlsz és lógatod a lábadat, vagy muszáj azért edzeni, hogy szinten tartsd magadat?

Á, abszolút nem lehet lustálkodni! (nevet) Karácsony második napján, legkésőbb 27-én elmegyek futni, függetlenül attól, hogy ez elő van-e írva vagy sem. Nem mintha hízásra hajlamos volnék, mert ilyen téren szerencsés alkat vagyok, ám az az igazság, hogy hiányzik a mozgás. Szükségem van rá a pihenőidőszak alatt is.

Élsportolóként neked különösen oda kell figyelned a helyes táplálkozásra. Szigorú előírás van például arra, hogy mit reggelizhetsz, ebédelhetsz, illetve vacsorázhatsz?

Nyilván ezen a szinten azért már mindenki képben van a súlyával kapcsolatosan, és tudja, miként reagál a teste például egy olyan hosszabb periódusra, amikor kevesebbet mozog. Az én esetemben, mint ahogyan azt korábban is említettem, nincs olyan gond, hogy könnyen elhíznék. Ám mint sportoló odafigyelek arra, hogy milyen étel kerül a tányéromra, emellett természetesen táplálék kiegészítőt is rendszeresen fogyasztok.

Ez utóbbi miért olyan fontos?

Egyrészt, a hűvösebb időszakban az ember hajlamos arra, hogy benyeljen például egy megfázást. Így vitaminokkal és különböző ásványi anyagokkal erősítem, védem az immunrendszeremet. Másrészt a sport által akkora terhelést kapunk, hogy a szervezetnek gyorsan kell regenerálódnia. Edzés után tehát elengedhetetlen a fehérje fogyasztása! De most már reggelire is lehet készíteni egyszerűen, gyorsan és könnyedén nagyon finom protein muffinokat, amiket szerencsére büntetlenül megehetünk.

A konyhában is bajnok vagy?

Igen, profi vagyok! És nem csak a muffinkészítésben. (nevet)

Mi a specialitásod?

A tengeri herkentyűk, illetve a bélszín. Ezeket előszeretettel készítem el a családomnak, magamnak és a barátaimnak is. Egyébként a kislányom nagyon szeret velem közösen sütögetni, főleg azoknál a fogásoknál segít nekem, amelyeket ő is kedvel és ízlik neki. Ha muffint és palacsintát csinálok, biztosan ott van ő is mellettem!

Karácsonykor be szoktál segíteni az ünnepi menü elkészítésébe?

Persze! Most például a halászlevet a testvéremmel együtt fogjuk majd elkészíteni.

Interjú: Scitec

Nagy Laci a konyhában is bajnok!

Nagy Laci kézilabdázót családja is elkísérte a Scitec rendezvényére, ahol Békefi Brigitta bikini fitness versenyzővel együtt kóstolták meg a legújabb sütifinomságokat

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek