Hirdetés
Munkaadójának és orvosainak is hazudott a másodpilóta

Munkaadójának és orvosainak is hazudott a másodpilóta

A múlt héten lezuhant Germanwings-gép másodpilótája, Andreas Lubitz 2014 végén autóbalesetet szenvedett. Az ütközés miatt kinyílt a légzsák, ami sérülést okozott a férfinél - írja a Bild rendőrségi forrásokra hivatkozva.

Andreas Lubitz-nak a baleset következtében látásproblémái lettek. Ahogy a forrás fogalmazott, a baleset után gyakran fordult elő vele, hogy minden elsötétedett körülötte.

A lap szerint Andreas Lubitz nemcsak a Germanwings előtt titkolta el állapotát, hanem az orvosokat is megtévesztette. Bár orvosai tudták, hogy pilótaként dolgozik, nekik azt állította, hogy szolgálaton kívüli állományban van, de nagyon szívesen dolgozna újra.

Munkaadójának és orvosainak is hazudott a másodpilóta

Lubitz düsseldorfi lakásán olyan összetépett orvosi papírokat találtak, amelyek szerint a másodpilóta a katasztrófa napján sem repülhetett volna, mert betegállományba helyezték.

Mindez alátámasztja azt, amit nemrég a düsseldorfi egyetemi közölt. A kórház ugyanis megerősítette, hogy a baleset előtt nem sokkal, februárban és legutóbb március 10-én is vizsgálták Andreas Lubitzot, de nem depresszió miatt.

A 27 éves férfi feltehetően pszichiátriai problémákkal is küszködött. Barátnője azt mondta: egészségügyi problémái miatt gyakorlatilag szertefoszlott a nagy álma, hogy egy hosszújáratú repülőgép kapitányaként dolgozhasson a Lufthansánál. A férfinak 2009-ben depresszió miatt kellett félbeszakítania a pilótakiképzését.

A Germanwings Barcelonából Düsseldorfba tartó járata múlt hét kedden zuhant le a francia Alpokban. A gépen 150-en utaztak, a zuhanást senki nem élte túl. Az eddigi vizsgálat szerint a másodpilóta kizárta a pilótafülkéből a kapitányt, majd a gépet maga vezette neki az Alpok szikláinak.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek
Pirula Trend