Milyen dallamra jó ébredni?

Milyen dallamra jó ébredni?

Sokunknak az egész napját meghatározza, hogy hogyan kelünk ki reggel az ágyból, ezért érdemes kellemes melódiát választani ébresztőnek.

Manapság az emberek többsége a mobiltelefonját használja ébresztőnek a klasszikus vekker helyett. Magyarázat lehet erre az ébresztőórák fület bántó csörgése. Dallamosabb napindítóra vágyunk, hiszen ezek a készülékek szinte felriasztanak álmunkból. Sok esetben a telefonokban található úgynevezett riasztó hangokból történik a választás, de – általában – alapból találhatóak ezeknél kellemesebb, például madárcsicsergést imitáló akkordok a mobilokon. A legideálisabb választás egy halkan kezdődő, ám egyre erősödő, a természet hangjait a hálószobába csempésző dallam.

Milyen dallamra jó ébredni?

Vannak, akik az aktuális kedvenc dalukat állítják be ébresztő hangnak, ezzel csupán annyit érnek el, hogy nagyon hamar meg fogják utálni az adott zeneszámot, a reggeli kelést semmivel sem teszi könnyebbé a favorizált muzsika.

Érdemes adott időközönként váltogatni az ébresztőnket, hiszen egy bizonyos idő után ráununk a kiválasztott dallamra, amivel monotonitást érünk el a reggeli rutinban.

Ne a hangerő legyen az, ami kiugraszt minket az ágyból, figyeljük csak meg, hogy a reggeli nyugalomban igazán halk zene is elegendő az ébredéshez. Az szintén fontos, hogy ne közvetlenül a fejünk mellé helyezzük el a mobiltelefonunkat, hiszen ha kicsit nyújtózni kell a leállításához, az talán még inkább segíthet a felkelésben.

Forrás: Minden, ami hallás

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek