Mi az a protein shake diéta?

Mi az a protein shake diéta?

Napjaink legsikeresebb fogyasztó módszerei között tartják számon a fehérjeturmix diétát. Vajon miért ennyire eredményes?

Erő és energia. Ez az a két szó, amivel leginkább össze lehet foglalni, miért olyan hasznos az emberi szervezet számára a protein és így a fehérje diéta. Az elégséges proteinbevitel elengedhetetlen ahhoz, hogy a test megfelelő módon fejlődjön. A protein többek között hozzájárul az izmok felépítéséhez, segít az egészség megőrzésében, miközben energiadússá teszi fogyasztóját.

Kinek ajánlott a diéta?

Azoknak, akik igyekeznek nyomon követni a bevitt kalóriamennyiséget, mindenképpen ajánlott tesztelni a protein shake diétát. Másrészt nem elhanyagolható szempont, hogy a diéta alatt könnyen és egészségesen fogyhatunk a zsírok és szénhidrát elhagyásának köszönhetően. Az eredményes súlycsökkenéshez pontosan követni kell a megadott étrendet és kizárólag ennek megfelelően étkezni a proteinre épülő kúra alatt.

Miből áll a fehérjeturmix diéta?

Amint azt az elnevezés is sugallja, a diéta alapja a protein shake. Két opció közül lehet választani a kúra során. Az igazán elszántak a szigorúbb módszert követve kizárólag fehérjeturmixot fogyaszthatnak a diéta ideje alatt. Kevésbé drasztikus, de ennek ellenére is eredményes lehet, ha a meghatározott étrendet betartva az étkezések között isszuk a protein shaket.

Mi az a protein shake diéta?

Az első esetben fontos, hogy az előírt időt ne lépjük túl a diétával, mivel hosszútávon az egyoldalú táplálkozás hiánybetegségek kialakításához vezethet.

Mitől sikeres?

Az egészséges alapanyagokat a szervezet gyorsan és megfelelő módon hasznosítja. Emellett az elfogyasztott ételek mennyiségének csökkentése, valamint a zsírban és szénhidrátban dús alapanyagok mellőzésével garantált a fogyás a diétázóknál. Még látványosabb eredmény az alakformálás és testépítés híveinél, hiszen az izmok fejlődéséhez fehérjére van szükség.

Protein shake

A protein porok piaca széles választékot kínál az érdeklődők számára. Még inkább kecsegtető, hogy a hagyományos diéta alatt a megszokott zöldségekre épülő ízvilág helyett különböző gyümölcskombinációk, illetve kakaós, csokoládés ízek közül szemezgethetnek a fogyni vágyók.

Talán ennek köszönhető, hogy a diétázók  kevésbé esnek kísérésbe és szegik meg a szabályokat. A shakek az éhségérzet csillapítására a nap bármely szakában ihatóak és mivel az ízek is variálhatóak, még kevesebb az esély, hogy idő előtt ráunnának a lelkes diétázók.

Protein shake házilag

A proteinporok nagy választéka ugyan a diéta pozitívumaként sorolható be, azonban a termékek magas ára mégis könnyen elveheti a kedvünket a kúra kipróbálásától. Erre azonban megoldást jelent, ha házilag készítjük el a turmixokat. Az alapanyagok könnyedén beszerezhetőek és 10-15 percél nem tart tovább az elkészítésük sem. Ellenvetés tehát nem lehet, a fogyni vágyók, valamint a sportolás szerelmesei bátran teszteljék a fehérjeturmixok hatását.

Forrás:napidoktor.hu/Tóth Eszter

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek