Mérjük otthon is!

Napjainkban egy világjárvány a mindennapok részévé vált és az élet minden területén gyökeres változásokat eredményezett. A felgyorsult, rohanó világot megállásra, újabb digitális átalakulásra (kiemelten az oktatás, egészségügy), bennünket pedig otthon maradásra, azonnali helyzetértékelésre, értékrend- és életmódváltásra, gyors cselekvésre késztetett. A váratlan események és a bizonytalanság következtében felértékelődött az egyéni felelősség a mentális- és fizikai egészség megőrzése és nyomon követése terén, ennek következtében megnőtt az igény az otthoni, mindenki számára elérhető, a napi életvitel részévé tehető, személyre szabott, digitális egészséggondozási-, kezelési-, mérési- és adatmegosztási módok iránt.

2020.12.01

Mérjük otthon is!

Az egészség annak gondozásával kezdődik. Az egészségesebb élethez vezető út első lépése az egészségügyi adataink, mint például a vérnyomás folyamatos, otthoni nyomon követése. Manapság már nemcsak az idősebbek, hanem a 25-35 év közötti fiatalok körében is egyre elterjedtebbek a szív- és érrendszeri megbetegedések, köztük a szabálytalan szívritmus, vagy annak veszélyesebb és gyakran észrevétlenebb formája, a pitvarfibrilláció (AFib). Ezek a betegségek gyakran tünetmentesek, egészen addig, amíg váratlanul bekövetkezik egy súlyos következményekkel járó esemény. Ezért is szokták „néma gyilkosnak” nevezni.

Okos egészségügyi megoldást jelentenek egyrészt azon új irányvonalat képviselő felkaros okos-vérnyomásmérő modellek, amelyek rendelkeznek pitvarfibrilláció-üzemmóddal és észlelik a mérés közbeni rendszertelen szívösszehúzódásokat, elősegítve a betegség időben történő diagnosztizálását. Másrészt azon készülékek, melyek applikáción keresztül – Bluetooth adatátvitellel – szinkronizálhatók okostelefonnal, így egészségügyi adatai bárhol, bármikor elérhetők és könnyedén nyomon követhetők, otthon is.

További részletek itt olvashatók! https://merjukotthonis.hu/

Mérjük otthon is!
Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek