Mentsd az egészséged, ne olvass negatív híreket!

Mentsd az egészséged, ne olvass negatív híreket!

Az internet és a televízió állandóan bombáz bennünket a negatívabbnál negatívabb eseményekről szóló hírekkel, ez pedig komolyan árthat nemcsak a lelki, de a fizikai egészségünknek is.

„A kutatások kimutatták, hogy fizikai kapcsolat áll fenn a között, hogy mit gondolunk és a testrészek között, amelyeket agyunk irányít” – mondta Willa Decker pszichiátriai gondozási szakember.

„Az erőteljes negatív érzelmek képesek megváltoztatni a látásmódunkat, és hozzájárulnak a fejfájás, a magas vérnyomás kialakulásához, az emésztőrendszeri panaszokhoz, az immunrendszer gyöngüléséhez vagy más egészségügyi problémákhoz.”

Mentsd az egészséged, ne olvass negatív híreket!

A negatív hírek érzelmi és fizikális jólétre gyakorolt hatása egyénenként eltérő” – tette hozzá Decker az egyetem sajtóközleményében. „Ha azonban észrevesszük, hogy szaporábban ver a szívünk, ingerlékenyebbekké, túlérzékenyekké válunk, vagy egyszerűen csak kimerültnek érezzük magunkat, akkor lehetséges, hogy a rossz hírek negatív hatását tapasztaljuk meg, és talán ideje kicsit eltávolodnunk ezektől a dolgoktól.”

Még több érdekesség a negatív hírek hatásáról az origo.hu-n.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek