Mennyi szex kell a boldogsághoz?

Mennyi szex kell a boldogsághoz?

Egy kanadai egyetem kutatója negyven év kutatási anyagát összesítette, hogy megkapja hetente hányszor kell szexelni a boldogsághoz.

Amy Muise, a Toronto-Mississauga Egyetem kutatója nem kevés adaton rágta át magát. A negyven évnyi információ nagyjából 30.000 interjúalany válaszaiból állt össze, Amy pedig arra volt kíváncsi, hogy pontosan mennyi az a szex, ami boldoggá teszi az embereket. Az adatok legnagyobb része egy 1989 és 2012 között végzett amerikai kutatásból származik, melynek során 11.285 férfit és 14.225 nőt kérdeztek, többek között arról is, hetente hányszor tornáznak partnerükkel a takaró alatt, más kérdések pedig az elégedettség és a boldogság tekintetében faggatták ugyanezen alanyokat. Amy csapata persze további közvélemény-kutatásokat is felhasznált.

Az eredmény talán meglepő lehet, a kutatás ugyanis megállapította, hogy átlagban heti egy együttlét kell a boldogsághoz.

Mennyi szex kell a boldogsághoz?

A képet persze árnyalja, hogy a meginterjúvoltak nagy része már betöltötte a negyvenedik életévét, de erre a kutatás is kitér. Hangsúlyozza, hogy a szám természetesen életkor, iskolázottság, vallás, szexuális étvágy és egyéb személyes attribútumok miatt felfelé és lefelé is módosulhat egyénenként, de az átlagnál mindenképpen ez az irányadó.

Kimutatták ugyanis, hogy bár a közvélekedés szerint minél többet szeretkezik valaki, annál boldogabb, ez egyáltalán nem igaz. Az a helyzet, hogy a heti egy alkalomnál több szex nem jelent nagyobb elégedettséget és boldogságot, az ennél kevesebb viszont nagy valószínűséggel frusztrációhoz vezet.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek