Meg akarják ölni az állatkerti zsiráfot

Meg akarják ölni az állatkerti zsiráfot

Végezni akar zsiráfállományának egy teljesen egészséges fiatal tagjával a koppenhágai állatkert, hogy így kerülje el a beltenyészet kialakulását. A másfél éves hímnek nem sikerült új otthont találni, így könnyen lehet, hogy tigrisek és más ragadozók eledelévé válik.

2014.02.09

Az állatkert hangsúlyozta, hogy a beltenyészet elkerülését szolgáló európai uniós szabályok miatt nem tudja megtartani a Marius nevű zsiráfot, amelyért állatvédők ugyanakkor még küzdenek.

A park még azelőtt végezni akar a fiatal példánnyal, hogy az felnőne és párzana. Marius védelmezői barbárnak nevezték az intézmény erre vonatkozó terveit.

Meg akarják ölni az állatkerti zsiráfot

Az amúgy tökéletesen egészséges állat szombaton békésen falatozott karámjában, mit sem sejtve arról, hogy vasárnap minden bizonnyal találkozik kivégzőjével - írta honlapján a BBC.

Bengt Holst, az állatkert tudományos igazgatója elmondta, nem érti a Marius megölése körüli felzúdulást. Rámutatott, hogy egy Koppenhágától északra lévő parkban évente 700-800 rénszarvassal végeznek a populáció kordában tartása érdekében.

A zsiráfot fegyverrel, és nem méreginjekcióval tervezik megölni. Nem akarják ugyanis, hogy húsa beszennyeződjön, mert az állatkert tigrisekkel és más ragadozókkal fogja felfalatni Marius maradványait.

"Őrültség lenne kidobni több száz kiló húst. Egy részét felhasználjuk kutatási célokra, a többiből eledel lesz" - mondta Bengt Holst a Svenska Dagbladet című svéd lap szerint.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek