Másodfokú hőségriasztást rendeltek el péntekig

Másodfokú hőségriasztást rendeltek el péntekig

Másodfokú hőségriasztást rendelt el péntekig Paller Judit megbízott országos tiszti főorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése alapján - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint az átmeneti enyhülés után ismét melegedés valószínű a légkörben. Szerdán már sokfelé 25, 26 Celsius-fok lesz a napi átlag. "Hűvösebb" az Északi-középhegység környékén, különösen a völgyekben lehet, ahol csak 24 fok körüli napi középérték valószínű, ugyanakkor a déli országrészben, elsősorban a nagyobb városokban a 27 fokot is eléri.

A legmelegebb csütörtökön valószínű, akkor az ország nagyobb részén 28 fok körüli napi középhőmérséklet valószínű, de az Alföldön akár 30 fokos átlag is lehet. A Kisalföldön az alsóbb légrétegekben megindul a hideg levegő beáramlása napközben, így ott csökken a hőmérséklet (26, 27 fokos átlag valószínű). Pénteken már csak helyenként, az ország déli, délkeleti részein lehet 25 fokos középhőmérséklet.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatal nyomatékosan felhívja a figyelmet, hogy a melegben több folyadékot kell fogyasztani, valamint 11 és 15 óra között nem egészséges a tűző napon megfelelő védelem (napvédő krém, ruházat) nélkül tartózkodni - áll a közleményben.

Forrás:mti.hu

Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek