Már minden országban járt a 24 éves srác

Már minden országban járt a 24 éves srác

A 2008-tól utazó angol lehet a legfiatalabb, aki a világ mind a 196 nemzetközileg elismert országát meglátogatta.

James Asquith öt éve kezdett el utazgatni, amikor egyetemista volt. Azóta a világ összes országában járt már, pedig nem lehet ráfogni, hogy nagyon rohant volna. Mindössze annyi volt a célja, hogy 25 éves kora előtt sikerüljön meglátogatnia mind a 196 országot. Ez össze is jött neki.

Vietnam volt az első úti célja, ahol három hónapot töltött. Az Egyesült Államokban és Kanadában öt hónapig utazott, az USA 27 államában járt, beleértve Alaszkát és Hawaiit is. Afrikában hat hónapig utazott szárazföldön Szenegáltól Kongóig, majd vissza a keleti oldalon.

Már minden országban járt a 24 éves srác

Becslése szerint utazásaira összesen 125 ezer fontot (43,6 millió forint) költött. Ezt részben abból finanszírozta, hogy közben bárokban és szállodákban vállalt munkát.

„Imádtam az adrenalint, ami ezzel járt, de úgy tűnt, a legrosszabb időt választottam egy csomó ország meglátogatására" – idézte őt a Telegraph. Líbiába például Kadhafi bukása után utazott, Afganisztánba két héttel a Mazari-Sarifban elkövetett terrortámadás után. Ez azonban nem zavarta, mindig keresett egy helyi lakost, hogy bepillanthasson az adott ország életébe.

Asquith utazási kedve azóta sem csillapodott, hogy visszatért stevenage-i otthonába. „Még nem fejeztem be. Nagyon izgat Tahiti, a Húsvét-sziget és az Antarktisz, amelyeket remélhetőleg jövőre látogatok meg" – nyilatkozta az angol fiatal.

Asquith utazásait hivatalosan még nem ismerte el a Guinness-rekordok könyve. Tavaly egy brit férfi, Graham Hughes állította be elsőként azt a rekordot, hogy a világ 201 országát meglátogatta repülés nélkül. Az ő esetében azért volt magasabb az országok száma, mert számos olyat is tartalmazott, amelyeket nemzetközileg nem ismer el mindenki.

Forrás: otigo.hu

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek