Már annyit isznak a nők, mint a férfiak?

Már annyit isznak a nők, mint a férfiak?

A nők egyre több alkoholt fogyasztanak, lassan utolérik a pasikat, pedig a történelem során mindig a férfiak voltak a nagyivók.

A LiveScience információi szerint az Egyesült Államokban egyre nagyobb az alkoholt fogyasztó nők aránya. A National Institute of Alcohol Abuse and Alcoholism (NIAAA) felmérése szerint 2002 és 2012 között nőtt azoknak a hölgyeknek a száma, akik az előző hónapban alkoholt fogyasztottak, és azon napok száma is nőtt, amikor ittak.

Már annyit isznak a nők, mint a férfiak?

Az előző 30 napban alkoholt fogyasztó nők aránya 45 százalékról 48 százalékra emelkedett, míg a férfiak ezen mutatója, ha kicsit is, de csökkent, 57 százalékuk helyett csak 56 százalékuk ivott alkoholt a megkérdezés előtti hónapban.

Azon napok száma, amelyen a hölgyek alkoholt fogyasztottak, havi 6,8-ról 7,3-ra emelkedett. A férfiak az eddigi adatok szerint havi 9,9 napon ittak alkoholt, a most mért periódusban 9,5 napon, tehát egy kissé mérsékelték az ivászatot.

A kutatók szerint ezen alkoholfogyasztási szokások esetleg problémákra utalhatnak, és figyelembe kell venni azt is, hogy sokan vezetnek alkoholos befolyásoltság alatt. Az adatok arról tanúskodnak, hogy a férfiak még mindig többet isznak, de a nemek közötti különbség eltűnőben van. Ez azért is aggasztó, mert a nők egészségére még károsabb hatásokat gyakorolhat az alkohol, miatta hamarabb alakulhat ki esetükben májgyulladás, szívbetegség vagy daganatos megbetegedés.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek