Már 18 éve testén kívül dobog a szíve

Már 18 éve testén kívül dobog a szíve

Bár nagyon ritka rendellenességnek számít, évente több csecsemő is születik úgy, hogy bizonyos szervei testén kívül helyezkednek el. Aprit Gohilnak a szíve dobog a mellkasán kívül, s bár nem sok esélyt adtak neki az életre, nemrég ünnepelte 18. születésnapját.

2015.10.27

Mivel a szívét csak egy kis bőr választotta el a külvilágtól, bármilyen nyomás vagy sérülés végzetessé válhatott volna. (Itt láthatsz egy videót a babáról.) Az, hogy Aprit megünnepelhette a 18. születésnapját, orvosi csodának számít, pláne úgy, hogy vattába csomagolt nyugodt élet helyett a fiú apja farmján nőtt fel, fára mászott, ma pedig  traktort vezet, lovagol, és biciklizik, mint mindenki más.

Már 18 éve testén kívül dobog a szíve

A fiú most ennek ellenére továbbra is veszélyben van, így az operáción gondolkodik, amelynek során szívét visszatennék oda, ahol eddig is dobognia kellett volna. Az orvosok ilyenkor félretolva a tüdőt és a többi szövetet, készítenek egy kis helyet a mellkasban a szívnek, odahelyezik, és –  legalábbis az eddig elvégzett ilyen típusú operációk alapján – a betegnek jó esélyei vannak a teljes életre.

Forrás: Lemon

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek