Magyarországon a világ leggyorsabb lézere

Magyarországon a világ leggyorsabb lézere

A világ leggyorsabb lézerével műtenek a Saint James Szemészeti Központban. Egy lézeres látásjavító kezelés mindössze 20 percig tart, a beavatkozás után pedig szinte tökéletesen lát a páciens – természetesen már szemüveg és kontaktlencse nélkül.

A műtéteteket a legmodernebb technikával végzik: a világ leggyorsabb és legmodernebb lézerkészülékével, amely átlagosan 1.4 másodperc alatt képes 1 dioptria kezelésére. Budapesten kizárólag a Saint James Szemészeti Központban található WaveLight Refractive Suite két lézerkészülékből áll:  a WaveLight EX500 az egyetlen 500 Hz frekvencián működő excimer lézer a világon, a lebenyes kezelések esetén használt WaveLight FS200 femtusecundumos lézer pedig a lebenyt átlagosan mindössze 6 másodperc alatt készíti el.

A lézerrel végzett látásjavító kezelések több, mint 30 éve érhetőek el a világban és hazánkban is bőségesen van már tapasztalat e téren. A beavatkozás rövidlátás esetén -1.0 és -12.0 dioptria között, távollátás esetén +1.0 és +4.0 dioptria között, asztigmia esetén pedig +4.0 és -6.0 dioptria között végezhető el. A beavatkozást a szaruhártya mikron pontosságú domborzati térképe alapján számítógép tervezi meg. Mivel nincs két egyforma szem a világon, minden kezelés személyre szabott.

Magyarországon a világ leggyorsabb lézere

A páciensek akár már a műtét másnapján visszatérhetnek a munkába, sportolhatnak és folytathatják addigi életvitelüket, leszámítva természetesen a szemüveg állandó keresgélését és a kontaktlencsével járó mindennapi macerát. A szaruhártya lézeres átformálása után a szem optikailag 125-150%-os látásélességre is képes lehet, tehát élesebben láthatunk a műtét után, mint előtte szemüvegben, vagy kontaktlencsével. Aki a látásjavító beavatkozás mellett dönt, 3-4 év kontaktlencse vagy dioptriás szemüveg árából fedezni tudja a műtétet.

„-2 dioptriás szemüvegem és kontaktlencsém volt a kezelés előtt. Gyakran előfordult, hogy tánc közben kiesett a lencse a szememből, és ez eléggé bosszantó tudott lenni, főleg egy verseny alatt. Életem egyik legjobb döntése volt, hogy belevágtam a műtétbe, és hihetetlenül élvezem, hogy végre tökéletesen látok. Néha azért még eszembe jut a nap végén, hogy ki kellene venni a lencsémet, de aztán rájövök, hogy már nincs a szememben” – mondta Karcagi Dalma, a Szombat esti lázban országos hírnevet szerzett profi versenytáncos, akit a közelmúltban műtöttek meg a budapesti Saint James Szemészeti Központban.

Részletek: www.lassjol.hu

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek