Lézeres kezelés fogműtét helyett

Lézeres kezelés fogműtét helyett

Egy, a 'The International Journal of Periodontics & Restorative Dentistry' című szaklapban megjelent cikk szerint a lézeres periodontális (fog körüli) kezelések kiváló alternatívát nyújthatnak a műtéttel szemben különböző ínyproblémák esetén.

Dr. Raymond A. Yukna kutatásai szerint a lézeres kezelés (LANAP), amely a Millenium Dental Technologies legújabb fejlesztéseit használja fel, kiváló eredményeket mutat a hagyományos kezeléssel szemben.

Egy kísérlet során tizenkét, súlyos periodontitises (gyökérhártya-gyulladás) fogat vizsgáltak. A fogak közül hatot az új lézeres eljárással, hatot pedig hagyományosan, műtéti úton kezeltek. Az eredmények szerint a LANAP-pal kezelt fogak három hónappal a kezelést követően sokkal egészségesebbek voltak, mint a műtéttel kezelt fogak. A foggyökér szinte új életre kelt a kezelést követően.

"Az eredményeink nagyon jók, a lézeres technika az elmúlt években rengeteget fejlődött, mi pedig készen állunk felhasználni a legújabb fejlesztéseket - nyilatkozta Dr. Yukna.

- Reméljük nemsokára szélesebb körben is elterjedhet ez a fajta kezelési módszer, és így kényelmesebb és egyszerűbb alternatívát kínálhatunk a pácienseknek."

 


Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek