Lehet-e férfi és nő között barátság?

Lehet-e férfi és nő között barátság?

Örök idők óta foglalkoztatja az embereket ez a kérdés, mégsem született még meg rá a határozott igen, vagy a nem.

Sokan, sokfélét írtak már e témában, sokan sokszor vizslatták, hogy lehetséges-e. Egyesek szerint teljességgel kizárt, mások szerint létezik, de. De ott van az a de szócska, és ami utána jön. Akinek ellenkező nemű barátja van férje/felesége mellett, az bizony ki van téve a féltékenységnek, de rendesen. Ez pedig nem vezet semmi jóhoz.

Az alapokat kell megvizsgálni. Jelen esetben hogy mi is az a barátság, és mit jelent nőnek és férfinak. Tudományos megállapítások szerint barátok azok lehetnek, akiknek hasonló génállományuk van. Kevésbé tudományos megállapítás szerint azok, aki jól kijönnek egymással, és elfogadják a másikat hibáikkal együtt.

Férfinak a barátságot a csapatba verődés és az együtt tesszük, amit teszünk jelenti. Mindegy hogy szarvast vagy labdát üldözünk, de együtt tesszük, milyen buli! A férfiaknak sokkal több barátjuk van, baráti körük kiterjedtebb, génjeikben hordozzák a brancsba tartozás jelentőségét.

A női barátság tartalmában más, mint a férfiaknál. Nem az együtt tevés dominál, hanem az együtt levés. Fő téma a lélek rejtelmei, a kapcsolati problémák és érzelmek. A férfi csupa fecsegésnek nézi ezt. Nem értette meg ugyanis a női barátság mélységét.

Lehet-e férfi és nő között barátság?

Nos, láthatjuk, hogy mennyivel különbözik egymástól a férfiak és nők barátság-képe. Ezek alapján azt mondhatjuk, hogy nem lehetséges, hogy férfi és nő csakis barátok legyenek. Nem lehetséges.

Igenis, lehetséges. Bizonyos feltételekkel. Férfi és nő csakis akkor tud barát lenni, ha elfogadják a szexuális vonzerőt, de tisztában vannak azzal, hogy amit barátként szeretnek és tisztelnek a másikban, az nem lenne elég egy kapcsolat létrehozásához. Ha megjelenik a szexuális vonzalom, jobb megbeszélni ezt, mert az ördög nem alszik!

Megbeszélni őszintén pedig könnyű, hiszen ezen alapul egy barátság, nemde?

Forrás: napidoktor.hu

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek