Legjobb barátból szerelem?

Legjobb barátból szerelem?

Gyakran hangoztatott állítás, hogy fiú és lány között nem létezik barátság. Mi történik, ha a barátság után mégis egymásba szeretnek?

A barátsággal nem dobálózunk: csak az érdemli ki ezt a címet, aki igazán közel áll hozzánk. Lehetnek eltérések abban, hogy kinek mit jelent a barátság, de az biztos, hogy kedveljük a másikat, szívesen vagyunk a társaságában, megértjük egymást, tudunk beszélgetni. Bárhogy is nézzük, ugyanezek egy kapcsolat alappillérei is, tehát ezért nem annyira meglepő, ha az érzések átalakulnak és vonzalommá változnak.

Valami van a levegőben!

Az a fél, aki először érzi, hogy számára már többet jelent a másik egy jó barátnál, igazán nehéz helyzetbe kerül, ez ugyanis mindent megváltoztat! Ez az érzés hatással lesz a kapcsolatukra, ha elmondja, ha nem. Ha magába fojtja sem tud már ugyanúgy viselkedni, mint korábban, egy barát pedig megérzi az ilyet! Ha pedig úgy dönt, hogy mély levegőt vesz és feltárja az érzéseit, akkor sincs túl a nehezén!

Igen vagy nem?

Kényes feladat a döntést a másik kezébe adni majd várni, mi lesz a sorsunk. A hosszú, akár több éves barátságot lezárni és egy másik szintre lépni nem egyszerű! Rengeteg - ,,mi lesz ha?" típusú - kérdés fészkeli be magát az agyunkba, hiszen ettől kezdve, ha a szerelmi fészekbe vihar kerekedik, nem lesz kihez fordulni, pontosabban nem ahhoz, akihez eddig.Ráadásul emellett - bár erre senki nem szeret gondolni - számításba kell venni mi lesz azután, ha a párkapcsolat zátonyra fut. Kevés ember képes ismét visszatérni a kezdetekhez, és úgy tenni, mintha mi se történt volna. Ebben az esetben pedig nem csak egy társat, de a legjobb barátodat is elveszted!

A boldogító igen

Az idegőrlő dilemma után kezdődhetnek a mézes hetek! Természetesen csak akkor, ha mind a ketten úgy gondoljátok jó ötlet szorosabbra fűzni a barátságotokat. Ezzel egy csodálatos időszak veszi kezdetét: felfedezni a másikat, és megismerni új oldaláról. Mivel már számos vonását, jó és rossz tulajdonságát ismered, talán helyzeti előnyötök is van a korábbi kapcsolataitokhoz képest, viszont az is lehet, hogy pont ez lesz az, amit nehezen fogtok elviselni.Nincs biztos forgatókönyv. Saját érzéseiteket kell, hogy kövessétek! Nem szabad abba a hibába esni, hogy megpróbáljátok végiggondolni az összes lehetséges kimenetet, ez ugyanis fizikai képtelenség. Tedd, amit a szíved diktál, és lehet, hogy ez egyben a legbölcsebb tanács is ilyen helyzet esetén!

Forrás:napidoktor.hu

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek