Férfitükör

Előző Következő
40 felett érte sportsérülés? Vegye komolyan!

A 40 feletti sportolók – még ha hobbisportolók is – egyre gyakrabban szembesülhetnek kisebb-nagyobb sérülésekkel, amelyek nem csak az edzéseket ...

 • 2023.03.10 Egy kis tavaszi mozgás senkinek sem árt!

  A tavaszi napsütés, a kerti munkák és a sportolási, kirándulási lehetőségek sokakat csábítanak a szabadba. A tavaszi lendület azonban veszélyeket is rejt magában. A bemelegítés nélküli mozgás fokozza az izom- és ízületi sérülések, panaszok gyakoriságát. Mit lehet tenni a problémák megelőzése érdekében, illetve mi a teendő, ha már megtörtént a baj?

 • 2023.03.09 Miért szükséges a króm?

  A króm fontos szerepet tölt be a szervezetben, noha naponta csupán 40 mikrogrammra van szükség belőle. A króm a cukoranyagcsere kulcsfontosságú szereplője. A megfelelő krómellátottság hozzásegíthet a cukorbetegség megelőzéséhez, kezeléséhez. Ráadásul, a króm fogyás esetén is segítségül hívható.

 • 2023.03.08 Végre mérséklődik az influenzajárvány

  Enyhe mértékben indult csökkenésnek, de négy vármegyében – Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén és Fejér – tovább nőtt a betegek száma.

 • 2023.03.07 Köhögés, torokfájás, fülgyulladás? Reflux is okozhatja

  Gyakori légúti betegségek kapcsán érdemes a háttérben álló okokat is felderíteni. A gyomorégés népbetegség, sokan mégis elhanyagolják a kezelését, vagy ha néma refluxban szenvednek, a jellegzetes tünetek hiányában nem is ismerik fel időben a betegséget. A Budai Allergiaközpont orvosát a reflux és a légúti tünetek közti kapcsolatról kérdeztük.

 • 2023.03.05 Természetes megoldások vágyfokozásra

  Dr. Szuromi András szülész-nőgyógyász, homeopata szakorvos elárulta, a szervezetünk mely területeit kell egyensúlyba hozni, hogy szerelmi életünk harmonikussá váljon, és hogyan lehet természetes módszerekkel feltüzelni a vágyat.

 • 2023.03.04 Egy új okosérzékelő a beltéri levegő minőségét méri

  Ahogyan az utcán, úgy az otthonunkban sem mindegy, hogy milyen levegőt lélegzünk be. Ennek tudatosítása és az emberek jóllétének fejlesztése érdekében dobja piacra az IKEA a VINDSTYRKA levegőminőség-érzékelőt. Az áprilistól elérhető termék lehetővé teszi a beltéri levegőt szennyező anyagok mérését és monitorozását.

 • 2023.03.02 Mesterséges intelligencia alapú bőrgyógyászat

  Átfogó tesztidőszak után élesben is elindult a bőrgyógyászat Shazamjaként is emlegetett mesterséges intelligencia alapú technológia, amellyel a saját otthonunkból diagnosztizálhatóvá válnak a bőrbetegségek. Az AIP Derm világújdonságnak számít, és digitális forradalmat indíthat el a hazai egészségügyben. A fejlesztés látványosan emeli a szolgáltatás színvonalát és egyszerűsíti a páciensek életét, egy orvos pedig akár 40 esetet is el tud látni egy óra alatt, ezzel nagyságrendeket emelve a hatékonyságon. Az Európai Unió első nyilvános digitális kórházaként aposztrofált technológia előnyeiből a magyarok profitálhatnak először, de még idén nemzetközileg is elérhetővé válik.

 • 2023.03.02 Glaukóma Világhét

  2023. március 6. és 12. között van az idei Glaukóma Világhét (World Glaucoma Week), melynek során a világ minden országában ismeretterjesztő anyagokkal, előadásokkal és szűrővizsgálatokkal hívják fel a figyelmet e súlyos népbetegség korai észlelésére és hatékony kezelésére. A glaukómáról (zöldhályogról) már számos alkalommal beszélgettünk Prof. Dr. Holló Gáborral, a Szemészeti Központ szemész szakorvosával, glaukóma specialistájával.

 • 2023.03.02 Miért fontos a csontsűrűség mérés?

  A csontsűrűség a csont ásványi anyag tartalmát és összetételét jelenti, és fontos információt ad arról, mennyire ellenállók csontjaink a törésekkel szemben.

 • 2023.03.01 Okos megoldás az okosfűtés

  Az otthoni fűtés az egyik legnagyobb energiaköltséget jelentheti a háztartásokban. Azonban az okosfűtés megjelenése forradalmasította az otthoni fűtési rendszereket. Az okosfűtés lehetővé teszi, hogy pontosan beállítsa a hőmérsékletet és az időzítést, így minimalizálhatja az energiafogyasztást, és ezáltal pénzt takaríthat meg. Az okosfűtés további előnye, hogy vezérelheti a fűtést akár távolról is; ha hosszabb időre elutazik, nem kell aggódnia a fűtési számla miatt. Ez a technológia nemcsak energiát takarít meg, hanem kényelmet és rugalmasságot is biztosít az otthoni fűtésben. Ha okosfűtésre vált, biztos lehet benne, hogy a fűtése hatékonyabb és gazdaságosabb lesz.