Kíméletes, de hatékony fájdalomcsillapítás 60 év felett

Kíméletes, de hatékony fájdalomcsillapítás 60 év felett

Egy Európai Lakossági Egészségfelmérés szerint a leggyakoribb krónikus betegségek (nők és férfiak körében egyaránt): a magas vérnyomás, reuma, ízületi kopás, derékfájás, csontritkulás, magas koleszterinszint, szív-, koszorúérbetegség, cukorbetegség . A fizikai és sokszor mentális egészség fenntartására egy idős embernek (és nem betegnek!) számos gyógyszert kell szednie, miközben anyagcseréje és táplálkozása is jelentős változásokon megy keresztül (csökken az éhségérzet,lassul a gyomorürülés, a bélmozgás, csökken a vese- és májfunkció)2. Idősebb korban tehát különösen oda kell figyelnünk arra, hogy milyen gyógyszereket és mekkora dózisban szedünk.

Az Algoflex NEO érzékeny, jellemzően idősebb célcsoport számára ajánlott fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő gyógyszer. Kevésbé terheli a beteg szervezetét, miközben a gyorsasága és hatékonysága megmarad. Az AlgoflexNeo a fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő krémek mellé kiegészítő terápiaként is szedhető, így aki a kíméletes megoldásokat keresi, bátran kombinálhatja a helyi (krémek) és az egész szervezetre ható (célzott gyógyszeres) terápiákat2.

Kíméletes, de hatékony fájdalomcsillapítás 60 év felett

Az Algoflex NEO dexibuprofént tartalmaz,ami az ibuprofén aktív, hatékony része. Hasonló́ mértékben csökkenti a fájdalmat, mint az ibuprofén, és 200 mg dexibuprofén legalább ugyanolyan hatással bír, mint 400 mg ibuprofén, de kevesebb gyomor- és bélrendszeri mellékhatást okoz2.

Mivel a gyógyszer felezhető, így még inkább megkönnyíthetjük a bevételét. Az Algoflex NEO enyhe és közepesen erős akut fájdalom és gyulladás rövid távú, tüneti kezelésére ajánlott 18 éven felüli felnőttek számára: mozgásszervi fájdalmakra (hát, derék, térd, nyak és váll), ízületi fájdalmakra, fogfájásra, fejfájásra. Ajánlott napi adagja legfeljebb 600 mg, naponta legfeljebb háromszor 200 mg egyszeri adagban. Két adag bevétele között legalább 6 órának el kell telnie2.

Kíméletes, de hatékony fájdalomcsillapítás 60 év felett

[1]https://www.ksh.hu/elef/archiv/2009/index.html

2AlgoflexNeo 200 mg Alkalmazási előirat 2020.09.07. https://ogyei.gov.hu/kiseroirat/ah/ah_0000182754_20201008114754.doc

(MAT-HU-2100595 (2021.05.20)

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek