Kiderült, melyik a kedvenc patikájuk!

Kiderült, melyik a kedvenc patikájuk!

A Magángyógyszerészek Országos Szövetsége, a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság, a Magyar Gyógyszerészi Kamara, valamint a Roche Magyarország Kft. támogatásával, ötödik alkalommal pályázati felhívást tettek közzé az „Év Gyógyszerésze” és a „Kedvenc Patikám” címek elnyerésére.

2013 óta, az Év Gyógyszerésze pályázatra csak előzetes szavazatok alapján juthatnak be a jelöltek. 2015-ben is ezt a már jól bevált formát követve a szakmai oldalról is szép számban érkeztek jelölések éppúgy, ahogy a páciensektől. A 20 kiválasztott gyógyszerészből, akik a szabályok szerint részt tudtak venni a pályázaton, az idei Év Gyógyszerésze Dr. Gálné Dr. Kartali Edit lett Makóról, az Apaffy Patkából.

Kiderült, melyik a kedvenc patikájuk!

A második helyezett megosztott lett, a két díjazott Dr. Széles Katalin és Császárné Dr. Sulyok Mária lett. A harmadik helyezett pedig a pályázaton már több éve, egyre jobb helyet elérő Patakiné Dr. Karancsi Anna lett. Idén, a tavalyi szavazatokhoz hasonlóan közel 3500-an jelezték, hogy kit szeretnének a pályázaton részt vevők között látni.

Az idén, szintén ötödik alkalommal megrendezésre került Kedvenc Patikám pályázaton a legfontosabb cél a betegek patikai szolgáltatásokkal való elégedettségének felmérése volt. Az érdeklődők szavazatainak feldolgozása után, a 2015-ös és Kedvenc Patikája: Málnalevél Gyógyszertár, Kismaros. A további helyezetteket a kampány weboldalán lehet megtekinteni.

Kiderült, melyik a kedvenc patikájuk!

A patika képviseletében Kocsisné dr. Balogh Annamária elmondta, hogy egy igen speciális helyzetben voltak, lévén egy friss gyógyszertárról van szó, alig második évesek lesznek a közeljövőben. Ők maguk is aktív résztvevői a gyógyszerészi gondozási programoknak, náluk is több lehetőség adott a betegek számára. Fontos volt számukra, hogy olyan emberek dolgozzanak náluk, akik magas szakmai színvonalon vannak, tudnak segíteni minden téren, ugyanakkor kezesek, odafigyelőek, segítőkészek legyenek.

A pályázatokról további részletes információk a kampányok hivatalos oldalán találhatóak:

www.evgyogyszeresze.hu

www.kedvencpatikam.hu

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek