Kicsi, okos és vigyáz ránk!

Kicsi, okos és vigyáz ránk!

A stroke évi 50 ezer áldozatot követel hazánkban, melyből 12 ezer halálos kimenetelű. Világviszonylatban ez a szám 15 millió, 5 milliós halálozási aránnyal. A hirtelen szívhalálnak hazánkban évente 25000 ember esik áldozatul, világszinten 7 millió. Ritmuszavarban a népesség legalább 3%-a érintett, és sokan nem is tudnak róla… Viszont létezik egy olyan magyarok által kifejlesztett szívdiagnosztikai eszköz, amely segíthet a megelőzésben.

A névjegykártya méretű személyes EKG készülék a WIWE, a világon a jelenleg legnagyobb tudással rendelkező diagnosztikai eszköz, a szív és érrendszeri megbetegedések megelőzésében segít. Ugyanis négyből három haláleset megelőzhető lenne rendszeres EKG szűréssel és életmódváltással!

A CE jelű egészségügyi termék egycsatornás, két elvezetéses mobil kardiológia, amely klinikai szintű kiértékelést végez az 1 perces mérés végére. Az intelligens algoritmus pontossága 98.69%, azaz ekkora eséllyel határozza meg a valóban beteg mintákat. Specificitás esetében 99,59%-ot ér el, mely azt jelenti, hogy ekkora pontossággal határozza meg azokat a vizsgált személyeket, akik egészségesek, 10 000 vizsgált minta alapján.

A WIWE ingyenes applikációval működik, bárhol, bármikor dokumentálja a szív problémáit, észszerűsíti a beteg-orvos találkozók számát. A mérési eredmény pdf formában megosztható, szakorvos által is kiértékelhető. A készülék a világon egyedülállóan képes a stroke és hirtelen szívmegállás kockázati értékelésére. Mindemellett támogat az egészséges életmód kialakításában tippekkel, és lépésszámláló, kalóriaszámláló használatával. Automatikusan képez egészségnaplót a vizsgálati eredményeinkről, melyben követhetjük a tendenciákat, és melyet az egész család használhat.

A cég szorosan együttműködik orvosi egyetemekkel, az USA-ban többek között a Harvarddal, ahol a tervek szerint egy felhő rendszerbe kapcsolják be a WIWE-ot, hogy napokkal előre lássák, kinél áll fenn pl. a szívinfarktus veszélye.

Többek között a SOTE-n, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán (Prof. Merkely Béla igazgató, az Európai Kardiológus Szövetség alelnöke, a FINA Orvosi Csapata igazgatójának vezetésével) használják, de a háziorvosok, és orvosi egyetemek kardiológia és belgyógyászati osztályain is megtalálható. A cél elsősorban, hogy a lakossághoz eljusson, így segítve az egészségmegőrzést és a betegség megelőzését.

Kicsi, okos és vigyáz ránk!

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek