Kevesebbet szexelnek a fiatalok

Kevesebbet szexelnek a fiatalok

A fiatalok pornóból tanulják a szexualitást és interneten ismerkednek – mégis ritkábban létesítenek szexuális kapcsolatot, mint az előző generáció.

Egy amerikai kutatás szerint, amelyet a Florida Atlantic University kutatói végeztek, a 20 és 24 év közötti fiatalok ritkábban szeretkeznek, mint az előző évtizedek ugyanennyi idős fiataljai. Egyetlen generáció volt csak szexuális ennél is inaktívabb, azok, akik a gazdasági világválság éveiben jártak 20-as éveik elején.

Kevesebbet szexelnek a fiatalok

 

A kutatók 30 ezer amerikai fiatalt kérdeztek szexuális szokásaikról, akik az 1990-es évek elején születtek. 15 százalékuk azt mondta, 18 éves koruk óta nem volt szexuális partnerük. A 60-as években szültettek között ez az arány csak 6 százalék volt. Ryne Sherman, a kutatás egyik résztvevője szerint egyszerűen nem igaz, hogy a milleniumi generáció szabadosabb, mint az előttük születettek, sőt, a kutatások szerint nem létesítenek könnyebben szexuális kapcsolatot annak ellenére sem, hogy az interneten gyorsabban tudnak ismerkedni.

 

Ez a tendencia mindenesetre úgy tűnik, csak az amerikai fiatalokra igaz, a német, 18 és 25 év között fiatalok 36 százaléka szexuálisan aktív, ami nem kisebb arány, mint az előző évtizedekben. A kutatás lényege, hogy bár könnyebb megtalálni az alkalmi szexpartnereket, a fiatalok mégsem bújnak többször ágyba, mint ezt szüleik tették.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek