Készültségben van a fővárosi katasztrófavédelem

Készültségben van a fővárosi katasztrófavédelem

A fővárosi katasztrófavédelem teljes készenléti személyi állománya és valamennyi műszaki eszköze készültségben van a hideg idő és a várható havazás miatt kialakuló esetleges veszélyhelyzet kezelésére - közölte Kisdi Máté szóvivő pénteken az MTI-vel, hozzátéve, hogy ha szükséges, a pihenőnapos kollégáikat is berendelhetik szolgálatba.

Kisdi Máté azt mondta: felkészültek a lakosságvédelmi intézkedésekre, így melegedősátrak, pokrócok állnak rendelkezésre, amelyeket azonnal fel tudnak állítani és ki tudnak osztani szükség esetén az emberek között.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kitért arra: a főváros és az ahhoz tartozó települések tűzvédelmére 16 tűzőrség 33 gépjárműfecskendője és 40 egyéb technikai járműve áll állandó készültségben. A járműfecskendők többsége összkerék-meghajtásos és hólánccal felszerelt, így az esetleges hóakadályokkal nehezített utakon is könnyen megközelíthetik a kárhelyszíneket.

A meteorológiai előrejelzés szerint a fővárost péntek estére éri el a havazás, és 20-25 centiméteres is lehet a hótakaró vastagsága Budapesten és a város környékén.

Forrás:mti

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek