Jótékony pajzsmirigykezelés

Jótékony pajzsmirigykezelés

Egy brit kutatás nemrég kiderítette, hogy az alacsony tiroxin hormonszint elleni kezelés jótékonyan hat a betegek koleszterinszintjére, csökkenti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát és segít a fogyásban.

A Newcastle Egyetem kutatása szerint érdemes időnként ellenőriztetni a pajzsmirigyünket, hiszen a betegség könnyen diagnosztizálható és kezelhető. A betegség a nők 16, míg a férfiak 6 százalékát érinti, a hajlam pedig az évek számával nő.

A hipothyriodizmus nevű betegség a tiroxin nevű hormon hiányában jön létre, lényegében ilyenkor nem megfelelően működik a pajzsmirigy. A The Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism című szaklapban közreadott tanulmány szerint a betegség kezelésének jótékony mellékhatásai vannak, mert csökkenti a fáradtságérzetet, a koleszterinszintet, valamint a szívbetegségek kialakulásának kockázatát.

"Kutatásunk megmutatta, hogy a pajzsmirigy alulműködés kezelése jelentősen csökkenti a fáradtság jeleit, és az ischaemiás (érelzáródásos) szívbetegségek kialakulásának kockázatát" - nyilakozta Dr. Jolanta Weaver, a Newcastle-i Egyetem Orvostudományi Karának munkatársa.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek