Jó hír azoknak, akik iszolyognak a tablettáktól!

Jó hír azoknak, akik iszolyognak a tablettáktól!

A bőrön keresztül juttathatók be a gyógyszerek a szervezetbe egy újfajta technológiával, amelyet új-zélandi kutatók fejlesztettek ki – írja az MTI. Az új gyógyszer-adagolási rendszer lehetővé teszi, hogy a peptideket egyenesen a célsejtekbe juttassuk egy eddig áthatolhatatlannak tekintett gáton, a bőrön keresztül.

2015.03.26

A technológiát négyéves kutatás eredményeként dolgozta ki Zimei Wu, az intézet kutatója és Travis Badenhorst doktoranduszhallgató, akik a sebgyógyulás fizikokémiai jellemzőinek vizsgálatából indultak ki. A jelenleg szabadalmaztatás alatt álló eljárásban a szállítóeszközök az úgynevezett nioszómák, azaz a töltéssel nem rendelkező felületaktív anyagokból kialakított nanorészecskék.

Jó hír azoknak, akik iszolyognak a tablettáktól!

Julia Kennedy, az egyetem farmakológiai intézetének igazgatója szerint olyan technológia született, amelynek széleskörű biológiai és orvosi alkalmazása lehet. Példaként a vakcinációt említette, de az új eljárás a kozmetikai iparban is teret hódíthat, hiszen az ilyen módon bevitt peptidek stimulálják a bőr rugalmasságát meghatározó kötőszöveti komponensek, a kollagén és az elasztin termelését. Ennek megfelelően a technológia első alkalmazása egy újfajta arcszérum lesz.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek