Itt van az első ígéretes férfi fogamzásgátló

Itt van az első ígéretes férfi fogamzásgátló

Túl van az első klinikai teszteken az indiai kutatók férfi fogamzásgátló módszere. A készítmény hónapokon belül gyártásba kerülhet.

Akár 13 évig képes fenntartani a nemzőképtelenséget egy indiai orvosok által feltalált, kifejezetten férfiak számára fejlesztett fogamzásgátló módszer – írtja a HVG.hu az IFLScience tudományos-ismeretterjesztő weboldalra hivatkozva.

Itt van az első ígéretes férfi fogamzásgátló

Az új megoldás egy injekció. A szert 303 önkéntessel vizsgálták az Indiai Orvosi Kutatási Tanács (Indian Council of Medical Research, ICMR) klinikai tesztjein, 97,3 százalékban eredményes volt a teszt, és az önkéntes páciensek semmilyen mellékhatást nem tapasztaltak.
Az injekció tartalmát, egy styrene maleic anhydride polimerfajtát a herékbe fecskendezve a páciens ondóvezetékébe juttatják. Az anyag megakadályozza, hogy a spermiumok eljussanak az ejakulációs csatornába.

Az indiai orvosok szerint a tesztek nagyon ígéretesek, így a módszert joggal nevezhetik a világ első, direkt férfiaknak kitalált fogamzásgátlójának. A szert ugyanakkor még nem lehet kapni, mert a helyi hatóságok egyelőre nem hagyták jóvá. Ha ez meg is történik, a gyártás akkor sem kezdődhet el 6-7 hónapnál hamarabb.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek