Internetes találkák

Internetes találkák

Az internet az új évezred táncparkettje. Manapság már nem kérünk fel senkit táncolni, inkább elolvassuk a profilját és megnézzük a képeit a népszerű közösségi oldalakon, és ha tetszik, amit látunk, írunk egy emailt.  De mik azok a dolgok, amelyekre jobb, ha odafigyelünk? Mik az árulkodó jelek? Hogyan szúrjunk ki egy online vesztest? Egy közösségi randioldalon egy embernek átlagosan öt másodperce van arra (ennyi idő ugyanis, amíg átolvasunk egy profilt), hogy jó benyomást tegyen ránk.

Nyelvtani hibák:

Ha valaki még arra sem képes, hogy átolvassa azt, amit ír, akkor mennyire törődhet más dolgokkal? Vagy mennyire lehet intelligens az, aki le se tudja írni ezt a szót?

Már foglalt:

Hacsak a kiszemelt nem barátokat keres, akkor jobb, ha óvatosak vagyunk. Házas, vagy barátnője van, és mégis regisztrált egy randioldalon? Ez mindenképp óvatosságra kell, hogy intsen.

Vicces vagy furcsa név:

A név, amit valaki választ, általában sokat elárul az illetőről, és arról, mit vár egy internetes kapcsolattól. A Cuncimókus15, vagy a Kanospasi40 eléggé beszédes nevek, az ilyenekkel jobb, ha vigyázunk.


Egy kép és más semmi:

A legtöbb esetben a képek többet mondanak, mint ezer szó. Ha valakiről csak sötét, homályos vagy nagyon művészi képek vannak fenn, akkor kezdhetünk gyanakodni. Az illető vagy nem szeretné, hogy lássuk, vagy csak egyszerűen nem törődik az egésszel annyira, hogy normális képet rakjon fel magáról.

Gyerekek:

Ha egyedülállóként keresünk párt magunknak, jobban tesszük, ha vigyázunk a gyerekes partnerekkel. A mostoha szerepe nem mindig hálás, ezért inkább gondoljuk át, kezdünk-e olyan emberrel, akinek gyerekei vannak.


Túl szép, hogy igaz legyen:

Ha valami túl jól hangzik ahhoz, hogy igaz legyen, az általában nem is az. Az élet nem mindig fenékig tejfel, és aki ezt szeretné láttatni magáról, az valószínűleg éretlen, és csak egy könnyed kalandot szeretne magának.

A fejvadász:

Ha valaki nem tér ki arra, milyen partnert szeretne, csak arra, hogy mennyit keressen, akkor jobban tesszük, ha vigyázunk az illetővel. Az ilyen fejvadászok csak egy pénzeszsákot keresnek, aki majd eltartja őket és fizeti a különböző kicsapongásaikat.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek