Ingyenesen letölthető okosalkalmazás vigyáz az egészségünkre

Ingyenesen letölthető okosalkalmazás vigyáz az egészségünkre

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) által európai uniós támogatással létrehozott, csütörtöktől ingyenesen letölthető MeNTA okostelefonos alkalmazás segítségével mindenki információkhoz juthat egészségének megőrzése érdekében.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ részéről európai uniós támogatással létrehozott MeNTA okostelefonos alkalmazás segítségével saját egészségi adatainkról, fizikai állapotunkról, prevenciós lehetőségeinkről tájékozódhatunk, és egészségünk megőrzése érdekében széleskörű információkhoz juthatunk.

A MeNTA (Mobil EgészségNapló és Tájékoztató Alkalmazás) alapvető célja az egészségtudatos magatartás támogatása, valamint a legkorszerűbb technikai eszközök felhasználásával egy mindennapi segédeszköz biztosítása az egészséges életmód fenntartásához. A mától Android és iOS készülékekre is ingyenesen letölthető mobil alkalmazás használatával elérhetővé válik a saját és családtagjaink egészségi állapotának monitorozása, nő az egészséggel kapcsolatos hiteles információkhoz való hozzájutás lehetősége, valamint javul az egészségügyi ellátórendszerben való eligazodás képessége.

Ingyenesen letölthető okosalkalmazás vigyáz az egészségünkre

A MeNTA egyszerű, praktikus kezelőfelületet biztosít, amelynek használata könnyen elsajátítható. Az alkalmazás fejlesztésekor az ÁEEK nagy hangsúlyt fektetett az adatbiztonsági elvek betartására és a személyes információk biztonságos tárolására. A MeNTA elősegíti az egészségügyi problémák monitorozását és kezelését, különösen a népbetegségnek számító szív- és érrendszeri betegség, vagy cukorbetegség esetén. Egészségterv készítésével és követésével, a mozgás-, és táplálkozásnaplók segítségével az előzetesen beállított egészségcél elérése sokkal egyszerűbbé válik. A Vércukor- és Vérnyomásnaplóban feljegyezhetők a mért értékek, a Testtömeg-naplóban követhetővé válik a testsúly változása, a Táplálkozásnaplóban a kalóriabevitel, a Mozgásnaplóban pedig a fizikai aktivitás értékei. Gyógyszer- és Szolgáltatáskereső, továbbá egy közel 600 szócikkes betegségkalauz is található az alkalmazásban. A MeNTA interaktív térképet és útvonaltervezőt is rendelkezésre bocsát, valamint hiteles forrásból tájékoztat a keresett, vagy éppen a közelben található egészségügyi intézmények és gyógyszertárak címéről, telefonszámáról, valamint nyitva tartási idejéről. Az alkalmazás fontos gyakorlati tanácsokkal látja el a felhasználókat, figyelmeztethet például a gyógyszerek bevételére, vagy kiértékeli a különböző naplókba bevitt adatokat. A MeNTA támogatja, hogy felhasználói − bővebb tudással és információval rendelkezve − aktívabb szerepet tölthessenek be egészségük megőrzésében.

A fejlesztők az alkalmazás még esetleges hibáit a felhasználók visszajelzései alapján folyamatosan javítják, ezért az üzeneteket a menta(at)aeek(dot)hu e-mail címre várják. Az új verziók megjelenéséről a https://www.facebook.com/mobilegeszsegnaplo közösségi oldalon minden friss információ megtalálható. Az ingyenesen letölthető mobil alkalmazás új utakat nyit majd meg a betegek orvosaikkal történő kommunikációjában is. Az alkalmazás továbbfejlesztett változatában ugyanis lehetővé válik majd az egészségügyi intézményeknél, vagy a háziorvosnál tárolt egészségügyi adatok egyéni mérésekkel történő kiegészítése, valamint ezeknek az információknak a háziorvossal történő megosztása a személyre szabott egészségügyi ellátás érdekében.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek