Igyunk sört! Mert rendkívül egészséges

Igyunk sört! Mert rendkívül egészséges

Az üdítőktől és gyümölcslevektől óva intenek a táplálkozási szakértők, mert sok bennük a cukor. Ám nem kell megmaradnunk a víznél és a tejnél, mert a sör is kiváló és egészséges szomjoltó!

Egy korsó vitamin

A sörben meglepően sok tápanyag van. Minden létszükséges aminosav megtalálható benne, sőt még a nem létfontosságúak is. Az ásványi anyagok közül van benne foszfor, jód,magnézium,vas, kálcium,  az amerikai Tufts Egyetem kutatásai szerint a mértékletes sörfogyasztás megőrzi csontjaink egészségét. A Guiness sört orvosok éveken át itatták terhes nőkkel, mert rendkívül magas a B-vitamin tartalma – ma azonban már nem ajánlanak alkoholos italt várandós nőknek.

Cukormentes élvezet

Míg egy dobozos kólában 7 teáskanál cukor van és egy narancsléban 6, addig ugyanennyi sörben csupán 1. A sör tehát nem növeli meg jelentősen a vércukor szintet, ráadásul 93 százaléka víz, így remek folyadékpótlásra is.

Igyunk sört! Mert rendkívül egészséges

A mértékletes sörfogyasztás megelőzheti a cukorbetegség kialakulását. Ráadásul a korlátozott sörivás nem növeszt sörpocakot, sőt segít megemésztenia nehéz, zsíros ételeket.

Távol tarja a betegséget

A sör megelőzheti a rettegett Alzheimer-kór kialakulását. A betegséget a magas alumínium szintnek tulajdonítják, ám a sörben jelen lévő szilikon semlegasíti az alumínum okozta kárt.

A szívnek is jót tesz a sörfogyasztás. Az athéni Harokopio Egyetemenen azt találták, hogy a sör rugalmassá teszi az erek falát.

Szépítő nedű

A sör rengeteg ferulic savat tartalmaz, ami védi a bőrt a napsugárzás káros hatásaitól. De külsőleg is lehet alkalmazni a szépség érdekében: Cathrine Zeta-Jones például a haját szokta sörrel mosni. Nem csinál hülyeséget, mert a komló dúsítja és erősíti a hajat.

Kedvet csinál a szexhez

A komlónak nem csak széítő, de libidó emelő hatása is van. Van benne egy vegyület, ami enyhíti a hőhullámokat, a libidócsökkenést és a klimax egyéb tüneteit.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek