Így tart a házasság tényleg holtomiglan, holtodiglan

Így tart a házasság tényleg holtomiglan, holtodiglan

Olyan szakemberek adták a következő tippeket, akik amellett, hogy ezzel keresik a kenyerüket, hosszú, boldog házasságban is élnek. Ráadásul férfiak! Lássuk csak, szerintük mi a jó házasság titka!

Ez legyen a legfontosabb!

„A házasság az első helyen áll a fontossági sorrendben, utána következnek a gyerekek, majd a munka. Ugyanis ha a házasságotok rendben van, akkor a gyerekeitek is sokkal jobban lesznek, nem kell velük annyit foglalkozni. És ha otthon minden rendben, akkor a munkában is sokkal jobban tud teljesíteni az ember. Ha a sorrend felborul, semmi sem működik.” - Harville Hendrix, a Making Marriage Simple című könyv társszerzője (feleségével írta), 32 éve házas.

Mondd ki, mire vágysz!

„A hetedik év tényleg nehéz. Azért nehéz, mert amire az első évben volt szükséged, arra most már nincs, és ez azért van így, mert a párod remekül kielégítette az akkori vágyaidat. Természetes dolog, hogy már másra vágysz, de ezt a párod tutdtára kell hoznod. Nevezz meg három dolgot, amit szeretnél! Ne harmincat, csak hármat! Például: Hetente legalább kétszer szexeljünk. Vagy: Szeretném, ha többet segítenél a gyereknevelésben. És persze mi is dolgozzunk azon a három dolgon, amit a párunk tőlünk kér.” - Robert Taibbi, a Doing Couple Therapy: Craft and Creativity in Work with Intimate Partners című könyv szezője, 8 éve házas.

Játsszatok egymással!

„Úgy tekints a kapcsolatotokra, mint egy kalandra, ami újabb és újabb meglepetéseket tartogat, ne pedig úgy gondolj rá, mint egy elért célra. Legyenek rituáléitok – akár heti, akár havi vagy éves – amik emlékeztetnek rá, hogy milyen fontos a kapcsolatotok. Ezek az élmények olyan tartalékokkal látnak el titeket, amikkel a legnehezebb időket is képesek lesztek átvészelni.” - James Furrow, házasság- és család terapeuta, 32 éve házas.

Így tart a házasság tényleg holtomiglan, holtodiglan

Ne strigulázz!

„Ne csak olyan dolgokat tegyél meg a párodnak, amiket ő is megtesz neked, mert ez a modell csak addig működik, amíg képes mindenki hibátlanul cselekedni. Azért adj a párodnak jó dolgokat - legyen az egy kedves szó, reggeli kávé, simogatás – mert szeretnél neki örömet okozni. Ezek a jó cselekedetek mindig megtérülnek, és egy olyan környezetet alakítanak ki, ahol mindketten felemelitek egymást.” - Everett Worthington, pszichológia professzor, 44 éve házas.

Nyisd ki a szád!

„Ami megtörtént, megtörtént. Változtatni rajta a róla való beszéd sem tud. Viszont megszabadít egy csomó feszültségtől. Beszéljünk a problémákról, hogy idővel ne váljék belőlük valami súlyos lelki vagy fizikai betegség.” - Charlie Bloom, 101 Things I Wish I Knew When I Got Married című könyv társszerzője (feleségével írta), 44 éve házas.

Emlékezz rá, hogy miért házasodtál meg!

„Mit szerettetek csinálni, amikor megismerkedtetek? Mit szerettél a másikban kapcsolatotok hajnalán? Elevenítsétek fel az emlékeket! - Mark E. Young, a Közép-Floridai Egyetem Házasság és Család Tanszékének professzora, 43 éve házas.

Felejtsd el a „ha” és „de” szavakat!

„Légy toleráns és elfogadó. Az emberek sokszor azt akarják, hogy a partnerük legyen valamilyen, ahelyett, hogy hagynának, hogy önmaguk legyenek. Szeresd úgy, ahogy van! A szereteted nem lehet valamilyen elvárásnak a függvénye.” - Allan Pleaner, házasság- és család terapeuta, 26 éve házas.

Dícsérjétek egymást!

A feleségem és én gyakran hálásak vagyunk egymásnak, és ezt a másik tudtára is hozzuk. Ha pozitív visszajelzést kapsz valamiről, akkor szívesen csinálod azt gyakrabban. Ezek a dolgok még a nehéz időkön is átsegítettek minket. Nehéz idők pedig minden házasságban vannak... - John W. Jacobs, az All You Need is Love and Other Lies about Marriage című könyv szerzője, 30 éve házas.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek