Így pezsdítheted fel a szexuális életed

Így pezsdítheted fel a szexuális életed

A kapcsolatban élők szexuális élete intim és meghitt, ám könnyen válhat unalmassá. Néha érdemes változtatni, és most nem nyakatekert pózokról és csipkealsókról beszélünk.

Egy hosszútávú kapcsolatban az ember alaposan ismeri a párját, szexuális téren is tudja, mitől indul be, mit szeret. Néha azonban hiányzik az a mindent elsöprő vágy, ami általában az első hónapokat jellemzi. Sandra Scantling amerikai szexuálpszichológus szerint nem kell nagy dolgokra gondolni, ha egy kis izgalomra vágyunk.

Így pezsdítheted fel a szexuális életed

 

1. Lepd meg magad!

Minden, ami szokatlan, felpezsdítheti a szexuális életet. Ne gondolj nyakatekert pózokra, a legegyszerűbb dolgok is működhetnek. Például cseréljetek helyet az ágyban, ha eddig a bal oldalon aludtál, most feküdj a jobbra. Vagy feküdjetek keresztbe az ágyon, ha bírja a derekatok, próbáljátok ki a szőnyegen. Este helyett szeretkezzetek reggel. Bármilyen kis változtatás más és más területeket aktiválhat az agyban, kár lenne kihagyni.

 

2. Érintsd meg máshogy!

Biztosan tudod már, a párod hol szereti, ha simogatod. A változatosság kedvéért most ne simogasd, hanem kicsit karmold meg. Esetleg érints a nyelveddel, kicsit meg is szívhatod a bőrét. Ne csak a száját csókold, hanem a teste többi részét is.

 

3. Lélegezz vele!

A szexuálipszichológus szerint rendkívül erős kapocs jön létre két ember között, akik együtt lélegeznek. Feküdjetek kiskanál-pózba, vegyél egyenletes, mély levegőket. A párod csatlakozzon hozzád, és ha sikerült egymásra hangolódnotok, a szeretkezés is bensőségesebb lesz.

 

4. Ne feküdj le!

Bár fekve kényelmes dolog szeretkezni, néha érdemes feltérdelni is. A magasabban lévő partner sokkal többet lát, és a párja több testrészét eléri, mint az, aki fekszik.

 

5. Beszélj hozzá!

Sokan szeretik hallani szeretkezés közben, hogy mit élvez partnerük. Ne a pornófilmekben hallható mocskos szövegekre gondolj, lehetnek ezek kedves, romantikus szavak, közlések is. Ez nem csak a szexuális együttlétet teszi jobbá, de az érzelmi kötődést is erősíti. Próbáld ki ezeket: Olyan szép vagy! Teljesen felizgatsz! Te vagy a legszexibbnő/férfi, akit valaha láttam!

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek