Így mosd meg az almát, hogy vegyszermentes legyen!

Így mosd meg az almát, hogy vegyszermentes legyen!

A boltban vásárolt gyümölcsök és zöldségek teljes felülete növényvédő szerekkel van tele. Sokan azt gondolják, hogy egy alapos vízzel való mosás elegendő a káros anyagok eltávolításához, ez azonban nem igaz!

Az összes importált zöldség és gyümölcs vegyszerrel permetezett. A legújabb tanulmányok szerint a betegségek akár 25 százaléka is összefüggésben lehet a vegyi szennyezéssel! Rák, asztma, allergia, leukémia, terméketlenség/meddõség, idegrendszeri károsodás, születési és fejlõdési rendellenességek. Ezek mind kapcsolatba hozhatók a különbözõ vegyi anyagokkal. Ma már ott tartunk, hogy ún. többszörös kémiai túlérzékenység is létezik, ami egy olyan tünetegyüttes, amelyet környezeti mérgek váltanak ki az arra érzékeny emberekben.

Így mosd meg az almát, hogy vegyszermentes legyen!

Az egyes növényvédő szerekkel kapcsolatban folyamatosan merülnek fel lehetséges egészségügyi problémák. Ezeket leggyakrabban csak közvetve állatkísérletek által fedezik fel, melyek megbízhatósága nem 100 százalékos, amit az engedélyezés folyamatában úgy érezzük túlzottan is figyelembe vesznek. A lakosságra kifejtett hatása szempontjából igen fontos feltételezhetõen hormonhatású, vagy az immunrendszert (az emberek a betegségek elleni védekezõ rendszerét) károsító hatóanyagokat nem kezelik a súlyuknak megfelelõen. Az eddigi gyakorlat szerint a biztonsági kételyek felmerülése után a hatóanyagokat még évekig lehet minden korlátozás nélkül használni.

Az alábbi módszerrel maradéktalanul eltávolíthatjuk a káros anyagokat az elfogyasztani kívánt zöldségről vagy gyümölcsről!

Öntsünk egy tálba 5 liter vizet és 500 ml almaecetet. Tegyük ebbe a folyadékba bele a zöldséget vagy gyümölcsöt, és hagyjuk állni benne 15 percig. A különlegessége ennek az, hogy az almaecet önmagában képes a baktériumok 98%-át elpusztítani, a vizes felengedés pedig gátolja a gyümölcsbe vagy a zöldségbe való beszívódást. Ha vége a 15 pernek nincs más dolgunk, mint a szokásos módon megmosni az “ételt”.

Forrás: Tudásfája.com

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek