Így győzik le a japánok saját lustaságukat

Így győzik le a japánok saját lustaságukat

Mindannyian tűzünk ki célokat magunk elé, amelyeket aztán vagy sikerül elérnünk, vagy nem. Sokszor halogatunk, mondván: nem ma csinálom, majd holnap. Vagy holnapután vagy azután. Ezzel a módszerrel változtathatunk!

 

 

A japán kultúra ismer egy módszert, ez a Kaizen. A technika veleje, hogy minden nap, pontosan ugyanabban az időben, csak egyetlen percig végezzük ugyanazt a tevékenységet. Ez aztán nem jelenthet gondot még a leglustább embernek sem, hiszen egy perc annyira kevés idő, hogy bárki meg tudja csinálni, nem kell kifogásokat keresni, hiszen egyetlen percre mindenki napjából futja. Így győzik le a japánok saját lustaságukat

 

Érdemes olyan dolgot választani, ami örömet szerez ebben az egy percben, hogy a következő nap már várjuk a pillanatot, amikor ezzel foglalkozhatunk. Legyen ez néhány felülés, egy idegen szó memorizálása, egy ablak megpucolása, néhány légzőgyakorlat elvégzése, bármi.

 

Ha sikerül tartani a tervet, az ember sikerként éli meg, ezért még többet akar belőle. Ösztönösen emeli majd az adagot, egy nap nem csak egyetlen percet, hanem többet foglalkozik a óz önmaga számára meghatározott tevékenységgel, öt percet, aztán fél órát, és így tovább.

 

Tehát, Kaizenre fel!

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek