Homályos a látása? Akár szürkehályog is okozhatja

Homályos a látása? Akár szürkehályog is okozhatja

Idősebb korban már szinte mindenki hallott róla. Fájdalommentesen, szinte észrevétlenül alakul ki. A 65-75 éves népesség 50%-a, a 75 év felettieknek pedig közel 70%-a szenved tőle. Pedig nem kellene. A szürkehályog napjainkban népbetegség. A szürkehályog, más néven cataracta a szemlencse olyan mértékű elhomályosodását, elszürkülését jelenti, ami már akadályozza, hogy éles kép alakuljon ki a retinán.

A szürkehályog kialakulását elkerülni nem lehet, és gyógyszerekkel való gyógyítására sincs mód. Egyedüli megoldást az elszürkült szemlencse eltávolítása, és korszerű, szövetbarát műlencsével való helyettesítése jelent. Műtét nélkül a szürkehályog minden esetben vaksághoz vezet. Ezért már az első tünetek megjelenésekor érdemes szemész szakorvoshoz fordulni.

Korábban csak az idősült (érett) szürkehályog került műtétre, így előfordult, hogy a pácienseknek a műtét időpontjára már meglehetősen beszűkült a látásuk. A korszerű cataracta sebészetnek köszönhetően azonban ma már egyáltalán nem szükséges idáig várni, a beteg szemlencsét már viszonylag korai fázisban el lehet műtétileg távolítani.

A szürkehályog műtét napjainkra az egyik legbiztonságosabb, leghatékonyabb, és egyben legeredményesebb orvosi beavatkozássá vált.

Homályos a látása? Akár szürkehályog is okozhatja

A Focus Medical, Magyarországon a legnagyobb tapasztalattal és a legkorszerűbb műszerparkkal várja a szürkehályoggal küszködő betegeket.

A Focus Medicalnál a legkisebb beavatkozás elvét követve, egy korszerű, kíméletes műtéti technikával altatás és injekció nélkül, szemcseppes érzéstelenítéssel távolítják el az elszürkült szemlencsét, és helyette Alcon AcrySof® IQ prémium minőségű műlencse beültetésével adják vissza pácienseik látását.

Ezeknek a modern műlencséknek köszönhetően már nem csupán a szürkehályog kialakulása előtti látásélesség visszaállítására van lehetőség, hanem a korábbi fénytörési hiba korrigálására is. Ezzel csökken a bifokális, a távoli és az olvasószemüveg szükségessége.
A műtét mindösszesen 20 percet vesz igénybe.

Ez a műtét visszaadja a látás élességét, a színek élénkségét.

A Focus Medical Látásjavító Központban szakértő kezekben, biztonságban érezhetik magunkat, magánklinikához méltó körülmények között fogadják pácienseiket, figyelmes gondoskodást, gyönyörű környezetet biztosítva.
A Focus Medical, a szürkehályog műtétek hazai specialistája prémium minőségű műlencsékkel, több ezer beültetés tapasztalatával és orvosi garanciával várja!

Tudjon meg többet a szürkehályog műtétről ide kattintva!

X

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek