Heti filmajánló: Pi élete

Heti filmajánló: Pi élete

Ezen a héten egy már a magyar mozikban is néhány hete futó filmet ajánlok. A Pi élete, melyet Ang Lee rendezett és az idei Oscar-díjra előzetesen 11 jelölést kapott, enged és szinte felszólít arra minket, hogy merüljünk el magunkban és kapcsoljunk ki a mindennapok "szürkeségéből" ..Richard Parker-ről nem is beszélve...

Pi Patel élete semmiben sem hétköznapi. Egy francia uszodáról kapta a nevét. Az apjának állatkertje van Pondicherryben. Tizennégy évesen hűtlen lesz gyökereihez, hogy egyszerre próbáljon keresztény, mohamedán és hindu lenni. És 227 napot tölt egy mentőcsónakban a Csendes óceánon kettesben egy Richard Parker nevű bengáli tigrissel.

Kisfiammal néztem meg a filmet azt gondolván, hogy ez egy 8 éves gyermeknek is befogadható. Amikor kijöttem a moziból már nem így gondoltam, de Ő kifejezetten tetszését fejezte ki, így elfogadom, hogy őt is megérinthette a film...más rétegekben, más minőségben, de mélyen. A film egy belső utazás, egy küzdelemről szól. Arra mindenki készüljön fel, ahogy ez a küzdelem sem sétagalopp, úgy a film sem az, már csak azért sem, mert több mint két óra hosszú:)

Pi élete - színes, magyarul beszélő, amerikai kalandfilm

Szereplők:

Suraj Sharma (Pi Patel)

Irrfan Khan (az idősebb Pi)

Gérard Depardieu (a francia)

Rafe Spall (Yann Martel)

Tabu (Pi anyja)

Adil Hussain (Pi apja)

Ayush Tandon (a fiatal Pi)

Rendező: Ang Lee

A film előzetesét itt tekintheti meg:

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek