Heti filmajánló: Napos oldal

Heti filmajánló: Napos oldal

Már két hónapja játsszák a magyar mozik, rengeteg Oscar jelölést kapott, de végül "csak" a női főszereplő Jennifer Lawrence vitte haza a díjat. Pedig más is megérdemelte volna. Vígjáték, romantikus dráma, vagy mindkettő?

Aki csak filmvígjátékra készül az csalódhat, aki komoly,mélyenszántó gondolatokkal teletűzdelt indie-filmre számít az is csalódhat. Aki "csak" beül a moziba s ahogy elkezdődik a film minden elvárását kint hagyja az előcsarnokban, az egy műfajilag meghatározhatatlan "érzés" és "küzdelem" filmet kap és az a szó, hogy csalódás eszébe sem fog jutni...ráadásul a "nevetéskönnyek" is sokszor kicsordulhatnak:)

u.i: Jennifer Lawrence mellett Bradley Cooper is megérdemelte volna Oscar-díjat.

A film értékelése: 7 / Mozigépész/

Napos oldal/Silver Linings Playbook/

színes, feliratos, amerikai vígjáték, 122 perc, 2012

Pat Solatano (Bradley Cooper) mindenét elvesztette - a házát, az állását, a feleségét. És most kénytelen újra a szüleihez (Robert De Niro, Jacki Weaver) költözni, miután nyolc hónapot töltött egy elmegyógyintézetben. Pat szeretné újra rendbe hozni az életét, pozitívan szemlélni a világot és szeretne újra összejönni ex-feleségével is. A szüleinek csak annyi a vágya, hogy Pat képes legyen ismét lábra állni a nehéz időszak után. Ám a dolgok még bonyolultabbá válnak, mikor Pat megismeri Tiffanyt (Jennifer Lawrence), a titokzatos fiatal lányt, aki szintén nem kevés problémával küszköd...

Rendező: David O. Russell

Szereplők:

Bradley Cooper (Pat Solitano)

Jennifer Lawrence (Tiffany)

Robert De Niro (Pat Solitano Sr.)

Jacki Weaver (Dolores)

Chris Tucker (Danny)

Julia Stiles (Veronica)

Shea Whigham (Jake)

Dash Mihok (Keogh)

FILMELŐZETES:

 

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek