Heti filmajánló: A nagy Gatsby

Heti filmajánló: A nagy Gatsby

Mindig sok vitát vált ki, ha egy híres regényből készítenek filmet. Aki olvasta a regényt azok magasra teszik a mércét, akik a filmből ismerik meg az alaptörténetet, azok nem biztos, hogy utána elolvassák a könyvet. Ezek a kérdések Fitzgerald egyik alapművénél még határozottabban előkerülnek.

A kérdésekre a választ csak akkor kaphatjuk meg, ha megnézzüka filmet. Az előre fanyalgóknak nem érdemes elmenni a moziba és jegyet váltani A nagy Gatsby című filmre. Beszéltem olyan Fitzgerald "fun"-nal, aki kijelentette, hogy nem szeretné lerombolni a könyv által keltett képet ezért inkább nem nézi meg.Ha valaki szeretné megismerni a 20-30-as évek Amerikáját és benne a jazz korszak dekadens apokaliptikus hangulatát, akkor irány a mozi. A teljesség kedvéért 3D-ben!

A nagy Gatsby

Színes, magyarul beszélő, amerikai-ausztrál romantikus dráma, 145 perc

rendező: Baz Luhrmann

író: F. Scott Fitzgerald

Szereplők

Leonardo DiCaprio (Jay Gatsby)

Carey Mulligan (Daisy Buchanan)

Tobey Maguire (Nick Carraway)

Isla Fisher (Myrtle Wilson)

Joel Edgerton (Tom Buchanan)

Amitabh Bachchan (Meyer Wolfsheim)

Jason Clarke (George Wilson)

Callan McAuliffe (fiatalkori Jay Gatsby)

Rövid történet:

A húszas évek Amerikája igazán a korlátlan lehetőségek hazája: ahol minden lehetséges és semmi sem tilos. Jay Gatsby (Leonardo DiCaprio) New York-környéki luxusvillájában a fényűző partik, a titokzatos múlt és ismeretlen eredetű vagyon embere. Különös, magányos férfi, akiről csak annyit tudni: nagyon tud és nagyon szeret élni - és élvezi, ha hatalmas, a pezsgőtől és gazdagságtól bódult vendégsereg veszi körül. Ám amikor véletlenül összeismerkedik egy szegényebb szomszédjával (Tobey Maguire), neki elárulja furcsa szokásainak titkát: egész életét arra tette fel, hogy visszaszerezze fiatalkori szerelmét (Carey Mullingan). Minden tettét ennek rendeli alá, minden bűnét ezért vette magára. Amikor azonban találkozik végre a lánnyal és annak férjével, a történet egészen másképp alakul, mint annyi éven át tervezte.

Filmajánló:

 

 

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek