Heti egy szex a boldogság titka

Heti egy szex a boldogság titka

A kiegyensúlyozott párkapcsolat alapjának tartjuk a rendszeres és kielégítő szexuális életet. De vajon a több szex egyenes út a boldogsághoz? Mennyi szex elég? Kutatók szerint a heti egy együttlét az ideális.

 

A Torontói Mississauga Egyetem munkatársa, Amy Muise, pszichológus és kollégái 30 ezer amerikai szexuális szokásairól végeztek felmérést. 18 és 89 év közötti embereket kérdeztek meg, kétharmaduk házas volt vagy párkapcsolatban élt. Az eredmények szerint a megkérdezettek közérzete jobb lett a rendszeres szexuális élettől, de a hetente többszöri együttlét nem vezetett nagyobb elégedettséghez.

 

Heti egy szex a boldogság titka

 

„Az emberek azt gondolják, hogy a pénz és a szex boldoggá tesz, de ez egy bizonyos pont után nem igaz” – mondta el Muise a Social Psychological and Personality Science című folyóiratnak. A pszichológus szerint még a nemek közötti különbséget sem mutatták az eredmények, a férfiaknak ugyanúgy elégnek tűnik a heti egy szex, mint a nőknek. Ráadásul a kornak sincs köze az együttlétek gyakoriságához, a harmonikus kapcsolatban élő idősebb párok is szeretkeznek hetente egyszer.

 

A kutató szerint ez azonban csak a tartós párkapcsolatban élőkre vonatkozik, az egyedülállók sajnos nem lesznek kiegyensúlyozottabbak attól, ha hetente élnek szexuális életet – esetleg mindig mással. A jó hír viszont, hogy a rendszeres szeretkezés hiányát az emberek többsége frusztrálóbbnak érzi, mint az alacsony jövedelmet. Végső soron a szerelem mégis fontosabb, mint a pénz.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek