Hatékonyan akar dolgozni? Ezeket felejtse el!

Hatékonyan akar dolgozni? Ezeket felejtse el!

Nyolc óra alatt hegyeket lehet megmozgatni, csak épp hajlamosak vagyunk mással tölteni az irodában töltött drága időnket, aztán csak kapkodjuk a fejünket, hogy sok a munka. Észre sem vesszük, de ezek a dolgok hátráltatnak minket a hatékony munkában.

10. Nyomasztó kis helyiségek

Aki dobozszerű kis fülkében dolgozik, úgy bezárva érezheti magát, ami miatt képtelen koncentrálni. Amikor különösen zavaróvá válik a kis tér, az az érzésünk támad, hogy folyamatosan mennek össze a falak. Ilyenkor érdemes kimenni az udvarra sétálni egyet, de ha épp határidők szorítanak, az is jót tesz, ha csak járkálunk 1-2 percet az irodában.

9. Állandó háttérzaj

Próbál a munkájára figyelni, de csak arra tud koncentrálni, amit a mellette ülő kollégák mondanak? Azt hiszem, sokaknak ismerős a probléma, úgyhogy nem is kell nagyon magyarázni, mi ezzel a gond. A leghatékonyabb megoldás sajnos még mindig a fülhallgató.

Hatékonyan akar dolgozni? Ezeket felejtse el!

8. Cigiszünet, kávészünet és csoki

Megváltásnak tűnhetnek a rendszeres cigiszünetek, pedig valójában hátráltatnak, megszakítják a munkamenetet. Ugyanez igaz a nassolásra: szívesen megyünk el a csokiautomatához valami finomságért, és tesszük ezzel félre néhány percre a munkát. Fontos, hogy nemcsak ilyen indokokkal lehet szünetet tartani, nem beszélve arról, hogy az egészséges ételek is növeli a hatékonyságot. Szünetre persze szükség van, ezért ilyenkor sétáljunk, ha pedig nassolnánk, válasszunk gyümölcsöket.

7. Hosszú és értelmetlen meetingek

A meetingeket gyakran hosszúnak, az eltelt időhöz képest pedig eredménytelennek érezhetjük. Azért, hogy semmiképp se nyúljon hosszabbra a kelleténél, előre határozzuk meg a kezdés és a lezárás időpontját. Előre gondoljuk át, hogy milyen témákat kell érinteni, és minderről küldjünk emlékeztetőt a kollégáknak, hogy felkészülten érkezzenek. Ezekre figyelve kevesebb időt és energiát vesznek el a meetingek.

6. Szószátyár munkatársak

Nem gond, ha valaki jól kijön a kollégáival, de néha több időt töltünk velük, mint szeretnénk, miközben észre sem vesszük. Gyorsan elrepül fél óra, ha szóba elegyedünk egy szimpatikus kollégával. Néhány perc csevegés a folyosón vagy kávéfőzés közben belefér, de ügyeljünk arra, hogy ne nyúljanak túl hosszúra ezek a beszélgetések.

Az 5 leghátráltatóbb dologért kattints az üzletrész.hu oldalára!

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek