Harsányi Levente: "Hárman negyedmázsánál is többet ledobtunk magunkról"

Harsányi Levente: "Hárman negyedmázsánál is többet ledobtunk magunkról"

Hárman negyedmázsánál is többet dobtunk le magunkról, mondta el a pincérből műsorvezető-konferansziévá érő Harsányi Levente, hogy az életmódváltása legjobb barátait, Nacsa Olivért és Ganxsta Zolee-t is jelentős fogyásra ösztökélte. A pillanatnyilag „másfél” gyermekes – az ötéves Nándi után kistestvért tervező – apuka szerint a család teljesen átalakította korábbi életvitelét. Portré az ország egyik legsokoldalúbb műsorvezetőjéről.

A közszolgálati csatorna közreműködésével a napokban Budapesten forgatták a Játék határok nélkül című vetélkedősorozat újabb epizódjait, amelyben hat ország – Oroszország, Franciaország, Egyiptom, Indonézia, az Egyesült Államok és Magyarország – rivalizál egymással. A nagyszabású eseményt szédítő díszletek és kosztümök, valamint csöppet sem veszélytelen feladatok teszik majd emlékezetessé. Meg egy rakás sérülés, törések, zúzódások, melyeket a játékosok szenvedtek el a komoly kockázatokkal járó, nemritkán extrém feladatok felvétele alatt.

Harsányi Levente:

„Sem cáfolni sem megerősíteni nem kívánom az értesülést” – alkalmazta a szokásos formulát kérdésünkre a vetélkedő magyar szériájának műsorvezetője. „Az izgalmi faktor azonban a korábbinál valóban magasabb lesz, a lebilincselő feladatok egyszerre lesznek szórakoztatóak és érdekfeszítőek. Annyit mondhatok, hogy a műsor neve lehetne akár Patika határok nélkül is” – ütötte el egy „Levis” tréfával a választ a műsorvezető.

Betyárosan szerencsés

Az érettségi után egy rövid ideig pincérkedő Levente hosszú utat járt be idáig: a néhai TV3-on futó Aszfaltbetyár hozta meg számára az átütő sikert 1996-ban, ettől kezdve  sorra érkeztek a megkeresések. Amint egy korábbi interjúban mondta, ő még az a régimódi fajta, aki nem reklámozza magát a tévéknél, szereti megvárni, amíg őt keresik meg. De a rádiózás sem maradt  ki az életéből. A Rádió1-en a Telefonbetyár egy korosztály kultikus műsora lett, majd a közszolgálati csatorna is felfedezte magának. A többi  között közreműködött a Dalnokok ligájában, a Legendában, a Csináljuk a fesztiváltban, két éve pedig a Szerencseszombat elnevezésű élő lottó show házigazdája. Nem csak vendégei, de ő is szerencsés volt,  a váltott műsorvezetőkkel operáló produkcióban éppen neki jutott az utóbbi évek legnagyobb nyereményéről, a hárommilliárd forintról döntő műsor.

Úszógumi volt, nincs!

Időközben kiszállt a hajnali rádióműsorokból, így jobban odafigyelhetett magára. „Rákaptam a futásra, általában hét kilométert futok, emellett kicsit másként is étkezem. És mivel most már nincs reggel rádióműsorom, ezért be tudtam iktatni a teniszt is. Hetente többször játszom, nagyon élvezem, hogy fittebb lettem” – vezette fel életmódváltása első állomását egy interjúban. Kiderült, legjobb haverjaival, Nacsa Olivérrel és Ganxsta Zolee-val hasonló cipőben jártak harmincas éveik közepén: egyre nagyobb lett derekukon az úszógumi. „Nemrég visszanéztük egy műsorban a korábban rólunk készült felvételeket: hárman negyedmázsánál is többet ledobtunk magunkról” – örömködött a látványon.

Most és mindörökké

A változás mögött persze egy hölgy áll. Párja kicsit olyan, mint Columbo felesége, akiről mindenki tud, de senki sem ismeri. Direkt választották ezt az életformát: „Ági olyan közegből érkezett, olyan helyen volt felelős beosztásban, ahol nem divat azt reklámozni, hogy ki kinek a párja. Nem attól lesz jó a munkája, nem attól lesz elismert szakember. Megtartottuk magunknak a magánélet e szegletét, csak nagyon ritkán vállal közszereplést. Így ő is szabadon tud mozogni, élheti a saját életét” – engedett némi bepillantást magánéletébe Harsányi Levente.

Egy évtizeddel ezelőtt...

Pedig korábban nem volt ilyen szemérmes, csajozás terén voltak hajmeresztő ötletei: „Persze, volt arra is példa, hogy ifjú titán korunkban Olival és Zolee-val együtt indultunk csajozni, vagyis ez nem a városi folklór része, hanem maga az igazság. Az esetek többségében sikerrel zárult az este, ám ebben nyilván szerepet játszott az is, hogy valamennyire ismertek voltunk. Nekünk nem kellett a nulláról, a bemutatkozástól kezdeni, egy lépéssel előbbről indulhattunk. A csajok tudták kik vagyunk, mi tudtuk mit akarunk, és volt úgy, hogy a kettő találkozott” – említette egy másik régi nyilatkozatában a műsorvezető, hogy a népszerűség nem csak átok.

Harsányi Levente:

Udvarlós tárgykörben amúgy egy évtizednél is öregebb sztori a kedvence, amikor páratlanul sikeresen lépett túl a kezdeti nehézségeken – mégsem lett semmi a dologból: „Miamiban nyaraltam, és épp vásároltam egy helyi lottót, fel akartam adni, amikor megjelent előttem egy Porto Rico-i szépség. Leírhatatlan jelenség volt, tisztára úgy nézett ki, mint Jennifer Lopez. Elolvadtam, amikor rám nézett. Egyből megkérdeztem tőle, hogy milyen autót szeret a kedves mamája, mert a lottót megnyerem, és természetesen a mama megkapja a kedvenc márkáját. Jót nevetett, aztán indítványoztam, hogy mi lenne, ha előrébb hoznánk a randevút, és már a lottónyeremény előtt eljönne velem tekézni. Aznap este találkoztunk is, csodálatos élmény volt, pedig nem is történt közöttünk semmi. Ami a nagyobb baj: a lottót se én nyertem”– mesélte.

Brutális Hamupipőke

A családi élet azonban megváltoztatta felfogását, tán érettebb is lett. Szily Nóra interjújában azt mondta, gyermekei anyja hozta ki belőle, hogy ne csak spontán, hanem átgondoltabban létezzen. „Ági gondolkodó, földön járó nő, aki szembesített bizonyos dolgokkal, és ez jó, mert azokon elgondolkodtam”.  Rómában, egy pizzériában kérte meg a kezét. Az akció után a vendégek felálltak és  megtapsolták őket, még a vacsorát sem kellett kifizetniük… Fiúk, Nándi már négy éves.  Az esti együttlét, a meseolvasás az egyik legfontosabb közös játékuk. „Mindennap megvan az adott helye és ideje a meseolvasásnak, nem maradhat ki ez a program. De azt vettem észre, hogy cenzúrázom a meséket, mert a klasszikus mesék, mint a Jancsi és Juliska, a Piroska és a farkas, vagy akár a Hamupipőke is olyan brutális, hogy egy finomított verziót adok tovább. Érdekes, hogy gyermekként ez fel sem tűnt, valószínűleg a kicsik teljesen másra fókuszálnak a mesék hallgatása közben” – mondta. A pár már tervezi a következő gyermekét is, sőt: Levi szerint már a nehezén is túl vannak…

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek