Harcban a testemmel – 50 hét, 50 kiló

Harcban a testemmel – 50 hét, 50 kiló

Ismerjék meg Dani történetét, aki egy nap arra ébredt, hogy a teste átvette élete irányítását. A túlsúlyos test azt akarta, hogy Dani folyamatosan egyen, ne mozogjon, zárkózzon el a hétköznapi világtól, s végül azt, hogy a 33 éves fiatalember elszakadjon a barátoktól, szerelmektől.

„Ebben a testben csak 10 évet élhet”

A dolog természetesen nem egyik napról a másikra történt. Dani valahogy gyerekkorától belenőtt a „dagi” szerepbe, és sokáig meg se fordult a fejében az, hogy az a 140 kiló, amit cipel, mit is tesz az életével. Imádta a finom falatokat, a könnyen, gyorsan magához vehető ízletes gyorsételeket, és nem nagyon törődött azzal, hogyan fest a tükörben.

Harcban a testemmel – 50 hét, 50 kiló

„2011 elején döntöttem el, hogy le akarok fogyni. Akkor kezdtem el olvasgatni róla, de a tettek mezejére csak azután léptem, hogy - valószínűleg a nagy túlsúlytól - a gerincemben becsípődött egy ideg, és emiatt 2 hétig meg se tudtam mozdulni” – mesél Dani a kezdetekről. „Három-négy hónappal később viszont orvoshoz kellett mennem, mert a szerveimre nehezedő túlsúly elég durva tünetek  okozott: refluxom és májzsugorom lett. A doki mindezt látva közölte velem,  ha így folytatom, már csak 10 évem van hátra…”

„Egy kedves barátommal cseteltem egyik éjszaka, neki meséltem, hogy mit jósolt az orvos, és hogy májtranszplantációra lesz majd szükségem. Erre ő csak tényszerűen ennyit mondott: 10 év az 3650 nap. Mikor elmúlt éjfél, eszembe jutott, hogy már csak 3649. Teljesen kiborultam. Ez a baljós jövőkép is megerősített abban, hogy le  kell fogynom.”

Egy hét, egy kiló

Daniban tehát megszületett a döntés: elhatározta, hogy lefogy, mert le kellett fogynia, de mindezt alaposan megtervezve, jól akarta csinálni.  „Nem erőből, hanem ésszel, és sanyargatni sem akartam  magam. Nem terveztem hogy gyors eredményeket érjek el, és azt se döntöttem el, hogy hány kilót szeretnék fogyni.” Utánanézett, hogy hogyan  működik az emberi szervezet, hogyan zajlanak az emésztés folyamatai, és kidolgozott magának egy saját fogyókúrás módszert. A cél az volt, hogy minden héten fogyjon egy kilót. ”Nem sikerült mindig elérni azt az egy kilót, de volt olyan is, amikor kettőt is fogytam” – számol be Dani az eredményekről. Hogy pontosan milyen módszerekkel érte el, hogy végül 50 hét alatt 50 kilótól szabadult meg, azt az egészségtükör.hu oldalunkon áruljuk el. De azt már most elmondhatjuk, hogy mindenféle csodaszertől és varázspirulától mentes történet ez.

A fogyás apró örömei

Dani ma már ötven kilóval könnyebben ül velem szemben a szűk, modern bőrkanapén. “Tudod, hogy mekkora sikerélmény volt, amikor először bele tudtam ülni egy ilyen fotelbe? Óriási!” – meséli vidáman. De nem ez volt az egyetlen sikerélménye. “Volt úgy, hogy édesanyám elsétált mellettem az utcán, mert nem ismert meg. Mindez annak ellenére történt, hogy szinte naponta találkozunk. De megesett hasonló eset a barátaimmal is.”

Harcban a testemmel – 50 hét, 50 kiló

Megkértem Danit, hogy mutasson nekem pár képet a fogyás előtti önmagáról. Nem hittem el, hogy ő az! Nem csak a teste, de az arca is teljesen más volt. Ezt látva nem is csodálom, hogy a saját édesanyja se ismert rá. “Olyan mintha nem is ismerném ezt az embert, mintha egy idegen tekintene vissza rám” – mondja Dani a képeket nézve, és látszik, hogy a fogyás nem csak a testét, de a lelkét is felszabadította a rajta nyugvó súlyoktól.

Kövessük Danit!

Daninak már eddig is akadtak követői, akik látva hihetetlen fogyását, kíváncsiak voltak sikere titkára. Ő pedig nem titkolódzik, szívesen segít másoknak. Csatlakozzon ön is Danihoz, és szabaduljon meg súlyfeleslegétől! Az egészségtükör.hu-n megtudhatja, hogyan kezdjen új életet.  Mert ez nem szimpla fogyókúra, hanem életmódváltás.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek