Hagyd el a cukrot, és ezt az 5 csodát tapasztalod majd!

Hagyd el a cukrot, és ezt az 5 csodát tapasztalod majd!

Modern korunk mumusa a hozzáadott cukor. Tudjuk, hogy nem tesz nekünk jót, de egyszerűen nem tudjuk elképzelni nélküle az életet. Most leírjuk, mit tapasztalnak azok, akiknek sikerült felhagyni a cukorfogyasztással.

Több energiád lesz

Ironikusan pont akkor nyúlunk leginkább cukorral teli termékekhez, mint az energiaitalok vagy a koffeintartalmú készítmények, amikor fáradtak vagyunk. Pedig épp cukor nélkül magasabb lesz a természetes energiaszinted. A cukor ugyanis megakadályozza, hogy a maximumon tartsuk az energiatartalékainkat. Plusz előny, hogy a vércukorszinted sem fog ingadozni, így a délutánonként rád törő éhségérzet a múlté lesz.

A súlyod stabilizálódik

Ha cukrot fogyasztasz, még több cukrot akarsz fogyasztani. A legtöbb cukor olyan ételekben kerül elénk, amik nagyon sok zsírt vagy szénhidrátot tartalmaznak. Ha lejössz a cukorról, akkor ezekkel a plusz kalóriákkal sem kell többé megbírkóznia a testednek. Így pedig fogyni fogsz, és meg is tudod tartani a súlyod.

Hagyd el a cukrot, és ezt az 5 csodát tapasztalod majd!

A bélrendszered jobban fog működni

Ha a beleid beszélni tudnának, akkor azt mondanának, hogy semmi mást nem kérnek, csak rostot és egy kis egyéb nehezebben megemészthető táplálékot. Amikor elhagyod a cukrot, akkor tulajdonképpen hagyod az emésztőrendszerednek, hogy újraindítsa magát, és sokkal jobban végezze a dolgát. Még az is lehet, hogy gyakrabban fogsz vécére járni. Ez nem baj, sőt ekkor áll vissza minden a normális kerékvágásba.

Nem kívánod majd a cukrot

Mint már említettük: a cukor még több cukrot kíván. A kezdetekben hiányozni fog, de minél több ideje nem eszel édességet, annál kevésbé fogod kívánni is. A gyümölcsök édességét pont kellemesnek fogod találni, de ha néha belekóstolsz egy-egy sütibe, akkor meg fogsz lepődni, hogy mennyire túlzóan édesek.

Szebb lesz a bőröd

Észrevetted, hogy nem tudod megmagyarázni, hogy miért vagy egyszer pattanásos, máskor meg nem? Lehet, hogy azért mert a cukor belülről bántja a bőrödet. Akik nem esznek többé cukrot, azok mind arról számolnak be, hogy a bőrük egészségesebb lett.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek