Gyógyítja a rákot a kannabisz?

Gyógyítja a rákot a kannabisz?

Eddig is bizonyított tény volt, hogy a kannabisz fogyasztása csökkenti a daganatos betegek fájdalmait. A legfrissebb tanulmányok szerint azonban nem csak ez a haszna, hanem a gyógyításban is szerepe lehet, ugyanis képes kiiktatni bizonyos rákos sejteket.

 

 

A kannabisz fogyasztás rákgyógyításban való hasznosságáról az Amerikai Egészségügyi Minisztérium adott ki közleményt, hivatalosan is kiállnak a növény jótékony hatásai mellett. A közlemény szerint több kutatás is arra az eredményre jutott, hogy a kannabidok laboratóriumi körülmények között, egereken tesztelve kiirtottak bizonyos rákos sejteket.

Gyógyítja a rákot a kannabisz?

 

Különösen biztatóak az eredmények a máj- és az emlődaganatok esetében. Ez a közlemény azonban nem jelenti azt, hogy a rákos betegeknek terápiaként javasolják a marihuánát, de az eredményeket biztatónak találják.

 

Az Egyesült Államok több államában legálisan is alkalmazható a marihuána orvosi célokra, általában a fájdalom csökkentése miatt írják fel. A kemoterápia alatt étvágynövelőként is használják,

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek