Föld Órája 2010 március 26-án este 20:30-kor

Föld Órája 2010 március 26-án este 20:30-kor

Sötétbe boruló hidak, Parlament és fényreklámok, gyertyafényes vacsorák - az idei WWF Föld Órája rendezvényhez kétszáznál is több hazai intézmény és vállalat csatlakozik. A világ legnagyobb önkéntes környezetvédelmi akciójának keretében egy órára az egész bolygón lekapcsolják a nagyvárosok ikonikus épületeinek világítását, hogy felhívják a figyelmet az energiatakarékos életmód fontosságára. A budapesti rendezvény fő helyszínei a Budai Vár és a Millenáris, ahol szórakoztató programokkal várják az érdeklődőket.

Buli, gyertyafényes vacsora és kifutópálya-lezárás

Budapest fényeit a Budai Vár Savoyai-teraszáról kapcsolják le, s a rendezvényen résztvevőket a sötétbe boruló hidak, Parlament és Duna-korzó páratlan látványa mellett a várudvaron zenével, bulival, kongadobosokkal, tűzzsonglőrökkel, fényfestőkkel, és fényküllős biciklisekkel szórakoztatják.

A ferihegyi repülőtér teljesen lezárja az egyik kifutópályáját a Föld Órája időtartama alatt. Kialszanak a pályafények, a bevezető fénysor, és a földetérési-zóna speciális lámpái. Aki csendesebb programra vágyik, az is számtalan lehetőség közül választhat, több étteremben, sőt a New York kávéházban is gyertyafényes vacsorát tartanak.

Jelnyelvi tolmácsolás a Föld Óráján

A Föld Órája a fenntartható életmód fontosságára hívja fel a figyelmet. Hiszen bolygónk jövője - és egyben az emberiségé is - csak így biztosított. A fenntarthatóság azonban nemcsak a természet megóvását és a környezetvédelmet jelenti. Nem feledkezhetünk meg a szociális vonatkozásairól sem. A Föld Órája pedig világunk legnagyobb önkéntes akciója jelenleg, és a közösség erejét mutatja meg.

Ennek jegyében a Budai várban történő központi lekapcsoló eseményen a WWF jelnyelvi tolmácsolást biztosít, hogy az esemény még többünk számára legyen élvezhető.A jelnyelvi tolmács nyolc óra után a színpad széléről fogja majd a hivatalos lekapcsoló eseményt tolmácsolni. Mindez egy kis része lesz a rendezvénynek, de emellé a kutyás bemutató, tűzzsonglőrök látványa és a dobok dübörgése az ember mellkasában magáért beszél.

A Föld Órájához már több mint kétszáz hazai vállalat és intézmény csatlakozott

A Coca-Cola lekapcsolja fényreklámait, elsötétülnek a New York Palota és Kávéház ragyogó fényei, a Ségécé által üzemeltetett bevásárlóközpontok a Corvintól Szegeden át Győrig, a Fornetti látványpékség-lánc pedig amellett hogy csatlakozik az akcióhoz, több mint 2000 franchise partnerét is ugyanerre ösztönzi.

A WWF a Föld Órája előtt két nappal továbbra is arra kéri a vállalatokat, hogy használják fel a világ legnagyobb környezetvédelmi önkéntes akcióját arra, hogy kimutassák elkötelezettségüket a környezetvédelem mellett, és indítsanak hosszú távú klímavédelmi programokat, technológiai fejlesztéseket.

Pénzintézetek is többen regisztráltak az akcióba: az OTP Bank a Magyar Cetelem Bank, a CIB Bank, Raffeisen Bank és a Magyar Nemzeti Bank mellett számos más nagyvállalat is bekapcsolódott. Elsőként a PwC a világ egyik vezető tanácsadó cége regisztrált, de jelentkezett a Tesco az E.On Hungária, a Zwack Unikum, és az akció kiemelt támogatójaként a Rail Cargo Hungaria Zrt. is.

Fontos, hogy a vállalatok ne csak egyszeri aktivitásnak tekintsék az eseményt. A valódi tett a kommunikáció mögött az lehet, ha tényleges energiahatékonysági lépések bevezetésére használják az alkalmat, és saját kibocsátás-csökkentési célokat tűznek ki, melyeket nyilvánosan is felvállalnak - mondta Dakó Andrea, a WWF Magyarország kommunikációs igazgatója.

Programok

Föld Órája, Budapest 2011. március 26. Budai Vár - Savoyai és Halászó Fiú Terasz

19.45 - Népszigeti Kutyaiskola zenés bemutatója

20.10 - Szereplők bemutatása - Varga Líviusz, Demcsák Zsuzsa, Rakonczay Viktória és Gábor, Dakó Andrea, a WWF Magyarország kommunikációs igazgatója

20.30 - Hivatalos lekapcsolás

20.30-21.30 - Tűzmadarak bemutatója, közös dobolás a Pawa Mitaiko-val

21.30 - Fények visszajönnek

Közben megismerheted a fényfestés titkait, saját fénybe írt fotókat is lehet majd készíttetni, és fotózkodhatsz az óriás plüss pandával is! Ne hagyd otthon hangkeltő eszközeidet, legyen az kongadob vagy fakanál és fazék!

Millenáris

19:00 órától folyamatos programok

Bringával érkezőknek almaosztás.

Használt telefonok, akkumulátorok gyűjtése.

Alkotóház a fenntarthatóság jegyében hulladékból kreatívan.

19:30 Tai Chi zenekar fellépése.

19:55 Heaven Street 7 zenekar koncertje.

20:30 ünnepélyes villanyoltás, lampionok felkapcsolása, színpad elején tüzek meggyújtása, tűzzsonglőrök tánca.

20:35 hello holnap! fogadalom díjátadó.

21:05-21.30 Heaven Street 7 zenekar koncertje - unplugged.

Forrás: www.foldoraja.hu

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek