Fogyással is tehetünk a horkolás megszüntetéséért

Fogyással is tehetünk a horkolás megszüntetéséért

A horkolás nagyon kellemetlen, hiszen megzavarja az éjszakai nyugalmat. Természetesen aki horkol, sok esetben észre sem veszi, hogy éjszaka horkol és fura hangokat ad ki. A horkolásnak nagyon sok oka lehet, de jó pár olyan természetes módszer létezik, amely segít a horkolás megszüntetésében.

A horkolás bekövetkezhet amiatt is, hogy szűkület alakul ki a felső légutakban. Az akadályozott légáramlás miatt is bekövetkezhet a horkolás, illetve a fokozott nyákképződés is oka lehet ennek a problémának.

A rendszeresen horkolók gyakran számolnak be fokozott alvászavarról és másnapi álmosságról, illetve fáradtságról. Az alvási apnoe más, komoly betegségeket is okozhat, mint például stroke, magas vérnyomás, szív- és érrendszeri betegségek.

Horkolástól nők és férfiak is szenvedhetnek. Milyen okai lehetnek ennek a problémának? Terhesség, elhízás, változókor, feszültség, szorongás, alacsony ösztrogén- és progeszteronszint, magas tesztoszteronszint, gégeproblémák.

A horkolás ellen nagyon sokat tehetünk. Az egyik ilyen módszer a fogyás. Minél több súlyt cipel magán valaki, annál nagyobb az esélye a horkolásnak.

Fogyással is tehetünk a horkolás megszüntetéséért

Nagyon sokan, akik horkolnak, párna nélkül és leggyakrabban a hátukon alszanak. Az oldalt fekvés, illetve a speciális nyakpárnák használata azonban segíthet a horkolás megszüntetésében.

Az aromaterápia is hasznunkra lehet a probléma megoldásában. Egyes illóolajok belélegzése sokat enyhíthet a horkoláson. Például ilyen a borsmenta- és a majoranna-illóolaj, amelyek segítik a megfelelő légáramlást.

Az alkoholfogyasztás szintén jelentősen megnöveli a horkolás valószínűségét. Ennek az az oka, hogy az alkohol hatására ellazulnak a mellkas izmai és nem tudják megfelelően szabályozni az orrjáratokon keresztül a levegő áramlását.

A horkolás csökkentésében más gyógynövények is a segítségünkre lehetnek. Például ilyen a hagyma, a fokhagyma, a torma és a kakukkfű. Mindenképpen teát készítsünk ezekből a gyógynövényekből, mert ha forró állapotban fogyasztjuk ezeket a teákat, segítenek a légutak nedvesen tartásában, ráadásul így a levegő is zavartalanul tud áramolni. Mindenképpen közvetlenül elalvás előtt készítse el és fogyassza ezeket a gyógyteákat.

Forrás: gyógyszernélkül

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek