Férjének adta veséjét, de megbánta

Férjének adta veséjét, de megbánta

Samantha Lamb súlyosan beteg férjének adta veséjét, aki miután meggyógyult, elhagyta nagylelkű feleségét.

Andy Lamb súlyos veseelégtelenséggel küzdött, a heti többszöri dialízis tartotta életben. De aztán felesége unszolására elfogadta annak egyik veséjét. Az akkor 41 éves nő rengeteg súlytól szabadult meg, hogy ne legyen gond a transzplantáció során. Az operációt sikeresen végrehajtották 2009 októberében.

Férjének adta veséjét, de megbánta

A párról még kisfilm is készült a BBC számára, hogy megörökítsék a legszebb szerelmi ajándékot, amit egy nő adhat egy férfinak. Ám ők mégsem éltek örökké boldogan.

Csupán néhány évvel az életmentő műtét után, 2012-ben Mr. Lamb elhagyta feleségét. Samamtha szerint viszonyba kezdett egyik barátnőjével, de ezt a férfi tagadja. Egyik este tűnt el mindenféle magyarázat nélkül, amíg a nő éjszakai műszakát teljesítette.

A nő most szeretné visszakapni a csalfa férfinak adott veséjét: „Újra alávetném magam egy ilyen műtétnek, de nem neki adnám a vesét, hanem valaki olyannak, aki jobban megérdemli.”

A férfi ehhez képest azzal védi magát, hogy ő sosem kérte ex-feleségét, hogy adja neki veséjét, mert nagy kockázatnak tartotta a műtétet. Azért adta be a derekát, mert a nő ragaszkodott hozzá.

Hogy Samathát sajnáljuk-e mert csúnyán leléptek a veséjével, és csak az összetört szívét hagyták meg neki? Vagy legyünk elnézőek a csalfa férfival, hiszen csak azért nem maradhatott valakivel együtt egy életen át, mert vesét kapott tőle? Azt mindenki döntse el maga!

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek