Férfitükör

Előző Következő
Az éjszakai baglyok korábban halnak, mint a koránkelők

Az éjszakai baglyok hajlamosabbak a pszichés problémákra, diabéteszre, gyomor- és légzési panaszokra.Éjszakánként kevesebbet alszanak, több ...

 • 2012.01.04 Húsz év alatt 206 szívátültetést végeztek el az országban

  Éppen húsz évvel ezelőtt, 1992. január 3-án végezték el Magyarországon az első szívátültetést, a budapesti Semmelweis Egyetem városmajori klinikáján. Merkely Béla, a klinika elnöke kedden sajtótájékoztatón elmondta, hogy az elmúlt húsz évben összesen 206 szívtranszplantáció volt az országban, ezek közül a városmajori klinikán 190, ebből kettő a múlt héten.

 • 2012.01.04 Selyem mikrotűkkel fájdalommentes lehet az injekció

  Selyemfehérjéből olyan mikrotűrendszert hoztak létre amerikai kutatók, amely fájdalom nélkül juttatja a gyógyszereket a bőr alá - számolt be róla a Scientific American című ismeretterjesztő portál.

 • 2011.12.27 A 2011-es év orvosi áttörései - Bravúros műtétek

  Őssejtekkel végzett kezelések, génterápia, személyre szabott rákgyógyszerezés, bravúros műtétek és a gyógyászatban használható különleges eszközök jelezték az orvoslás fejlődését a 2011-es évben. Visszatekintésünk második részében a figyelemre méltó műtéteket és eszközöket gyűjtöttük össze.

 • 2011.12.27 A 2011-es év orvosi áttörései - Őssejtterápiák

  Őssejtekkel végzett kezelések, génterápia, személyre szabott rákgyógyszerezés, bravúros műtétek és a gyógyászatban használható különleges eszközök jelezték az orvoslás fejlődését a 2011-es évben. Visszatekintésünk első részében az őssejtterápiákban elért eredményeket foglaltuk össze.

 • 2011.12.20 Egy ismeretlentől lesz gyermekem? II.rész

  Napjainkban a magyar párok 15-25%-a fogamzási problémával küzd. Ilyenkor sajnos gyakran előfordul, hogy egy ismeretlen segítségére van szükség ahhoz, hogy egy párnak gyermeke szülessen. Cikksorozatunk második részében mindent megtudhat a petesejt és spermadonorokról

 • 2011.12.18 Gondolatok a húsfogyasztásról

  Magyarországon a magasabb jövedelmű rétegek több mint kétszer annyi húst fogyasztanak, mint az alacsony jövedelműek. Pedig a húsok, különösen a sovány húsok, és a zsírszegény marha- és sertéshúsok jótékony hatással vannak egészségünkre. A húsfélék azon túl, hogy jól hasznosuló teljes értékű fehérjét tartalmaznak, értékes vasforrást is jelentenek, valamint fontos vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaznak.

 • 2011.12.07 Kémcsőtől a gyógyszertárig

  Ha sötét van, felkapcsoljuk a lámpát, ha nem akarjuk, hogy megromoljon az étel, hűtőbe tesszük. Magától értetődő, hogy meleg víz folyik a csapból és hogy a patikában mindenféle bajunkra kaphatunk gyógyszert. Valószínűleg senkinek sem jut az eszébe, mikor például valamilyen fájdalomcsillapítót vásárol, hogy milyen hosszú út vezet odáig, míg a gyógyszertárak polcaira s onnan a betegekhez kerül egy-egy hatásos pirula...

 • 2011.12.07 Támadó vírusok

  Metsző szél, hóesés, latyak, köd és pára. Odakint minden nyirkos és hideg. Ez a hűléses megbetegedések melegágya, a megfázásé és az influenzáé. Együtt emlegetjük őket, mégis két különböző vírusfertőzésről van szó. Ezt azért is érdemes tudni, mert az utóbbi komoly betegség, ami súlyos szövődményekkel járhat.

 • 2011.12.02 A wellness-játék nyertesei

  Az EGÉSZSÉGTÜKÖR , A PATIKA TÜKÖR ÉS A NAPIDOKTOR.HU közös kvízjátékának helyes válaszai és a játék nyertesei

 • 2011.12.01 AIDS Világnap: A fejlődés ellenére nincs vége a harcnak

  Mind a HIV/AIDS megelőzésébe, mind pedig a kezelésbe fektetett hosszú távú befektetések, úgy tűnik, kezdenek megtérülni. A WHO, az UNICEF és az UNAIDS közös jelentése azt mutatja, hogy az AIDS ellenes kampányok 15%-os csökkenést hoztak az új fertőzések terén az utóbbi 10 évben, valamint 22% csökkenést az AIDS-el kapcsolatos halálozás terén az elmúlt 5 évben. A gyerekek azonban nagyobb veszélyben vannak, mint a felnőttek!