Férfitükör

Előző Következő
Az éjszakai baglyok korábban halnak, mint a koránkelők

Az éjszakai baglyok hajlamosabbak a pszichés problémákra, diabéteszre, gyomor- és légzési panaszokra.Éjszakánként kevesebbet alszanak, több ...

 • 2012.01.26 Magyarországon nincs influenzajárvány

  Az elmúlt héten egy beteg szervezetében azonosították az influenza vírusát, és az influenzagyanús esetek száma is csak alig emelkedett - olvasható az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) szerdai jelentésében.

 • 2012.01.16 Szívelégtelenség

  A szívelégtelenség az egyik legalattomosabb betegség. Sokáig tünetmentesen rejtőzik a szervezetben és a beteg tudta nélkül fajul egyre súlyosabbá, végső esetben akár szívrohamhoz is vezethet. Ráadásul a veszély előfordulása gyakorinak mondható, ugyan a felnőtt lakosság 2-3%-át érinti csak, de a 65 év felettiek esetében ez a szám a 10%-ot is elérheti.

 • 2012.01.15 Természetes gyógymódok

  Valószínűleg az ezotériába vetett hit növekedésének tudható be az a helyzet, hogy a hivatásos orvosok egyre nagyobb mértékben alkalmazzák a természetes gyógymódokat. Ez a tendencia a fejlett nyugati országokban figyelhető meg a legintenzívebben.

 • 2012.01.13 Rontja a szexuális teljesítményt a cannabis

  Rossz hatással van a férfiak szexuális teljesítőképességére a cannabis - áll az orvosi sajtóban nemrég megjelent, a témát körüljáró tanulmányban.

 • 2012.01.07 Mozgás!

  Néhány felesleges kilót nem is olyan nehéz leadni. Már napi tízperces mozgással jó néhány kalóriát égethetünk el. (Az adatok tájékoztató jellegűek.)

 • 2012.01.07 Sugárterápia, kemoterápia, műtét utáni rehabilitáció

  Cikkünk a rosszindulatú daganatos megbetegedések kezelésének két gyakori eszközét. a sugárkezelést és a kemoterápiát mutatja be, valamint felhívja a figyelmet a műtét előtti és utáni testi-lelki rehabilitáció fontosságára.

 • 2012.01.06 Bioélelmiszerek - környezetbarát szemlélet a táplálkozásban

  Napjainkban egyre több biotermék jelenik meg az élelmiszerpiacon, fogyasztásuk azonban hazánkban - bár a tendencia évről évre növekvő - a nyugat-európaihoz viszonyítva még mindig csekély. Sokan a magas árakat kifogásolják, a lakosság egy része pedig szkeptikus az élelmiszerek hitelességet illetően. Ahhoz, hogy könnyebben eligazodhassunk a kínálatban, tekintsük át, mire nézve jelent garanciát a "bio" elnevezés, és mi számít igazi bioterméknek.

 • 2012.01.06 Szívügye a szíve

  A nagyvárosiakat jobban veszélyeztetik a szívbetegségek. A szív és érrendszeri megbetegedések Budapesten magasabb arányban fordulnak elő, mint más településtípusokon: a teljes mintához képest a fővárosban 2-6%-kal több a magasvérnyomásban, magas koleszterin szintben, és szívbetegségekben szenvedők aránya - derül ki a Béres Egészség Hungarikum Program felméréséből.

 • 2012.01.05 Miért van szükség fényvédelemre?

  A világon az összes rákos megbetegedés 35-40 százaléka bőrrák. Ennek ugyan csak néhány százaléka a legrosszabb indulatú melanoma, de ezek az esetek adják a bőrrák miatti halálozás legnagyobb százalékát.

 • 2012.01.05 2011 végén csökkent az influenzaszerű megbetegedések száma

  Az év utolsó hetében - a szabadságolások és a tanítási szünet miatt - az előző évekhez hasonlóan csökkent az influenzaszerű megbetegedések száma - tájékoztatta az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) az MTI-t.