Férfitükör

Előző Következő
Megfelelő hidratáció, a folyadékpótlás jelentősége

Amikor az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozásról beszélünk, az élelmiszerek mellett a folyadékfogyasztásról sem szabad megfeledkezni.

 • 2012.03.26 Magyar világrekord kenuval!

  Nyolcvan helyett 60 nap alatt szelte át egyedül kenuval az Atlanti-óceánt Rakonczay Gábor, aki vasárnap épen és egészségesen kikötött Antigua szigetén.

 • 2012.03.26 A lakosság kétharmada túlsúlyos vagy elhízott

  A magyar lakosság kétharmada túlsúlyos vagy elhízott; tízből hat ember esetében foglalkozni kell az elhízással, annak következményeivel - mondta Bedros J. Róbert, a Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság (Momot) elnöke az MTI-nek.

 • 2012.03.26 Március 31-én teljes sötétség a Földön!

  Március 31-én elérkezik a WWF Föld Órájának ideje, az idei kampány aktivitása jegyében pedig már számtalan vállalás született

 • 2012.03.25 Dohányzás történelem

  "A dohány a világkereskedelem fontos árucikke. A dohányfogyasztást a társadalmi szokások, a divat, az ízlés változása befolyásolják. A dohányzók száma az első világháború után mintegy megkétszereződött. A fejenkénti fogyasztás Németországban 2,01, Nagy-Britanniában 1,41, Franciaországban 1,29, Magyarországon 0,99 kg. Magyarországon az első világháború előtt 22 dohánygyár működött" - olvasható az Új Idők Lexikonának 7-8 kötetében, a dohány szócikk alatt.

 • 2012.03.23 Hetente 200 halnak meg ivás miatt Nagy-Britanniában

  Hetente már csaknem kétszázan halnak meg túlzott szeszfogyasztás miatt Nagy-Britanniában, 8 év alatt 25 százalékkal nőtt a számuk.

 • 2012.03.22 Mitől olyan egyedülállóak az áványvízek Magyarországon?

  Mindössze a szervezet víztartalmának 15-20 százalékos csökkenése már szomjazásos halálhoz vezethet: Március 22-e a Víz Világnapja. A felnőtt emberek napi vízigénye a körülményektől függően 2,5-3 liter, ebből ital formájában átlagosan 1,5 liter, amit kedvező ásványvíz formájában elfogyasztani - ajánlja Gilingerné Dr. Pankotai Mária, a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar Dietetikai és Táplálkozástudományi Tanszékének docense a magyar ásványvizek összetételéről és szerepéről szóló tanulmányában.

 • 2012.03.21 Évezredes szerepe van a homoszexualitásnak?

  A férfi homoszexualitásnak az evolúció szempontjából látszólag nem sok értelme van. Úgy tűnik, a tulajdonság örökölhető, és mivel a homoszexuális férfiak csak ritkán nemzenek utódot, az ezt kódoló géneknek már rég ki kellett volna veszniük. Miért maradt fenn mégis évezredeken keresztül, ha evolúciós szempontból semmilyen előnnyel nem jár?

 • 2012.03.21 Az apa génjei határozzák meg a gyermek nemét?

  A férfiak genetikai adottságai nagy szerepet játszhatnak abban, milyen nemű lesz egy pár születendő gyermeke. A Newcastle-i Egyetem kutatói szerint nagyobb esély van fiúgyermek nemzésére akkor, ha az apának többségében fiútestvérei vannak, és fordítva, a férfinak lánya lesz, ha szüleinek is főleg lányai voltak.

 • 2012.03.21 Indul az allergia szezon

  Immunrendszerünk normális esetben megvédi szervezetünket az idegen anyagokkal, antigénekkel szemben. Az arra hajlamos egyéneknél azonban az immunrendszer bizonyos antigénekre túlzott mértékben reagál, vagyis allergiás reakció alakul ki. Allergiát számos anyag kiválthat, így pl. vegyszerek, fémek, gyógyszerek, ételek, pollenek, állatszőrök stb.

 • 2012.03.21 Már tinédzser korban gondolni kell az inkontinencia megelőzésére

  Sokan úgy tartják, az inkontinencia kialakulása a hüvelyi úton történő szülés és a test természetes öregedésének következménye, olyan kellemetlenség, amely nem kerülhető el. Ha azonban időben, akár már tinédzserkorban tudatosan foglalkozunk a problémával, a későbbi panaszok megelőzhetők.