Férfitükör

Előző Következő
7 gyakori tévhit a magas vérnyomásról

A magas vérnyomás olyan elterjedt betegség, hogy alig van ma család, ahol lenne valakinek magas vérnyomása – kezelt vagy kezeletlen. A WHO becslése ...

 • 2011.12.27 A 2011-es év orvosi áttörései - Bravúros műtétek

  Őssejtekkel végzett kezelések, génterápia, személyre szabott rákgyógyszerezés, bravúros műtétek és a gyógyászatban használható különleges eszközök jelezték az orvoslás fejlődését a 2011-es évben. Visszatekintésünk második részében a figyelemre méltó műtéteket és eszközöket gyűjtöttük össze.

 • 2011.12.27 A 2011-es év orvosi áttörései - Őssejtterápiák

  Őssejtekkel végzett kezelések, génterápia, személyre szabott rákgyógyszerezés, bravúros műtétek és a gyógyászatban használható különleges eszközök jelezték az orvoslás fejlődését a 2011-es évben. Visszatekintésünk első részében az őssejtterápiákban elért eredményeket foglaltuk össze.

 • 2011.12.20 Egy ismeretlentől lesz gyermekem? II.rész

  Napjainkban a magyar párok 15-25%-a fogamzási problémával küzd. Ilyenkor sajnos gyakran előfordul, hogy egy ismeretlen segítségére van szükség ahhoz, hogy egy párnak gyermeke szülessen. Cikksorozatunk második részében mindent megtudhat a petesejt és spermadonorokról

 • 2011.12.18 Gondolatok a húsfogyasztásról

  Magyarországon a magasabb jövedelmű rétegek több mint kétszer annyi húst fogyasztanak, mint az alacsony jövedelműek. Pedig a húsok, különösen a sovány húsok, és a zsírszegény marha- és sertéshúsok jótékony hatással vannak egészségünkre. A húsfélék azon túl, hogy jól hasznosuló teljes értékű fehérjét tartalmaznak, értékes vasforrást is jelentenek, valamint fontos vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaznak.

 • 2011.12.07 Kémcsőtől a gyógyszertárig

  Ha sötét van, felkapcsoljuk a lámpát, ha nem akarjuk, hogy megromoljon az étel, hűtőbe tesszük. Magától értetődő, hogy meleg víz folyik a csapból és hogy a patikában mindenféle bajunkra kaphatunk gyógyszert. Valószínűleg senkinek sem jut az eszébe, mikor például valamilyen fájdalomcsillapítót vásárol, hogy milyen hosszú út vezet odáig, míg a gyógyszertárak polcaira s onnan a betegekhez kerül egy-egy hatásos pirula...

 • 2011.12.07 Támadó vírusok

  Metsző szél, hóesés, latyak, köd és pára. Odakint minden nyirkos és hideg. Ez a hűléses megbetegedések melegágya, a megfázásé és az influenzáé. Együtt emlegetjük őket, mégis két különböző vírusfertőzésről van szó. Ezt azért is érdemes tudni, mert az utóbbi komoly betegség, ami súlyos szövődményekkel járhat.

 • 2011.12.02 A wellness-játék nyertesei

  Az EGÉSZSÉGTÜKÖR , A PATIKA TÜKÖR ÉS A NAPIDOKTOR.HU közös kvízjátékának helyes válaszai és a játék nyertesei

 • 2011.12.01 AIDS Világnap: A fejlődés ellenére nincs vége a harcnak

  Mind a HIV/AIDS megelőzésébe, mind pedig a kezelésbe fektetett hosszú távú befektetések, úgy tűnik, kezdenek megtérülni. A WHO, az UNICEF és az UNAIDS közös jelentése azt mutatja, hogy az AIDS ellenes kampányok 15%-os csökkenést hoztak az új fertőzések terén az utóbbi 10 évben, valamint 22% csökkenést az AIDS-el kapcsolatos halálozás terén az elmúlt 5 évben. A gyerekek azonban nagyobb veszélyben vannak, mint a felnőttek!

 • 2011.11.22 Schirilla György: Egy perc alatt megváltoztattam az életemet!

  Ő az, aki minden télen többször is átússza a nulla fokos Dunát. Mit átússza: Európában ő tartja a Guinness-rekordot azzal, hogy 26 percig képes a jeges vízben tartózkodni. Ezen kívül több száz kilométert fut a beteg gyerekekért. Civilben jóga-, masszázs- és reflexológiaoktató, férj és négy gyermek édesapja. Pontos receptje van arra, hogy mitől működik az élet: szerinte rend a lelke mindennek.

 • 2011.11.16 Halálos gyógyszerkísérletek Indiában

  India az utóbbi öt évben az amerikai, brit és más európai gyógyszercégek "kísérleti terepévé" vált, ahol a laza szabályozásnak köszönhetően gondtalanul elvégezhetik az új készítmények szabadalmaztatásához szükséges klinikai vizsgálatokat - hívta fel a figyelmet a minap a The Independent című brit napilap honlapja.