Férfitükör

Előző Következő
Vitaminok, nyomelemek a szem egészségéért

A fejlett világban az időskori makuladegeneráció és a szürkehályog a vakság fő okai, amik rizikója megfelelő életmóddal csökkenthető lehet.

 • 2012.03.31 Ma este 1 órára teljes sötétség a Földön

  Ma elérkezik a WWF Föld Órájának ideje, az idei kampány aktivitása jegyében pedig már számtalan vállalás született

 • 2012.03.30 A magyar egészségügyben a privát finanszírozás 30 százalék

  A magyar egészségügyben a privát finanszírozás aránya jelenleg 30 százalék, és ez jórészt a hálapénzből származik - hangzott el a portfolio.hu biztosítási konferenciáján Budapesten, csütörtökön.

 • 2012.03.30 Vasárnap már bírságolnak a dohányzási szabályok megszegéséért

  Április elsejével lejár a szigorított dohányzási szabályozás betartására vonatkozó három hónapos türelmi idő. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) már vasárnap több helyen ellenőrzést tart, szabályszegés esetén pedig bírságot is kiszabnak.

 • 2012.03.29 D-vitamintól a kullancsig

  A hosszú tél után - sokunk örömére - immár végérvényesen beköszöntött a tavasz. A szobából végre kimehetünk a szabadba, évezhetjük a nap jótékony sugarait, nagyokat kirándulhatunk. Szervezetünk feltöltődik D-vitaminnal, azonban a szabadban töltött időt megkeseríthetik a kullancsok.

 • 2012.03.29 Magyarország túljutott az influenzaárvány csúcsán

  Magyarország túljutott az influenzajárvány csúcsán - mondta Paller Judit megbízott országos tiszti főorvos szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

 • 2012.03.29 Az urán nem csak rákot, hanem szívrohamot is okoz

  Radioaktív uránnal vagy plutóniummal dolgozó orosz vagy angol szakemberekről már korábban is igazolták, hogy gyakrabban kapnak rosszindulatú daganatokat, mint az átlag népesség, ám most francia szakemberek azt is kimutatták, hogy ezek az anyagok szívhalált is okozhatnak.

 • 2012.03.29 Közzétették a rák tudástárának első kötetét

  Közzétették a rák tudástárának első kötetét, amely a tudósok szerint fel fogja gyorsítani az új, rák elleni szerek kutatását.

 • 2012.03.26 Gyűjtsünk gyógynövényeket!

  Most már csalhatatlanul itt van az igazi tavasz, ami egy kis kora nyári időjárással mutatkozott be. A természetet járva élvezhetjük már ennek örömeit, a langyosodó hőmérsékletet, a levegő friss illatát, az ébredő természetet. A gyógynövények kedvelői már készülhetnek a növények gyűjtésére.

 • 2012.03.26 Magyar világrekord kenuval!

  Nyolcvan helyett 60 nap alatt szelte át egyedül kenuval az Atlanti-óceánt Rakonczay Gábor, aki vasárnap épen és egészségesen kikötött Antigua szigetén.

 • 2012.03.26 A lakosság kétharmada túlsúlyos vagy elhízott

  A magyar lakosság kétharmada túlsúlyos vagy elhízott; tízből hat ember esetében foglalkozni kell az elhízással, annak következményeivel - mondta Bedros J. Róbert, a Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság (Momot) elnöke az MTI-nek.