Férfitükör

Előző Következő
Szájon át bevett emésztőenzimek

Túl sokat evett hirtelenjében? Fáj és feszül a gyomra, hasa a nagy lakoma után? Állati vagy növényi eredetű emésztőenzimeket tartalmazó patikaszerek ...

 • 2011.10.11 Vége az injekciózásnak? Remény a cukorbetegeknek

  Hamarosan tablettában vehetik be a cukorbetegek az inzulint, így nem lesz szükség a mindennapos injekciókra.

 • 2011.09.29 Éltető magvak, termések

  Az erdőt-mezőt járó ember még januárban is sok érdekességgel találkozhat a természetben, hiszen a cserjék és fák rövidebb-hosszabb ideig őrzik terméseiket, magjaikat, melyek majd új és új növénygenerációkat hoznak létre. A magvak, termések sokszor nem csak látványosak, hanem hasznos anyagokat is tartalmazhatnak. Ismerkedjünk meg néhány gyakori, közönséges képviselőjükkel, a gyepűrózsával, a galagonyával, és a vadgesztenyével.

 • 2011.09.24 Káros levegőszűrő berendezések

  A levegőtisztító-szűrő berendezések oxidálják a levegőben lévő szerves vegyületeket, azonban ez a folyamat ózonkibocsátással járhat, ami akár egészségkárosodáshoz is vezethet - állítják amerikai kutatók. Az irvine-i Kaliforniai Egyetem (UCI) kutatói szerint a levegőben lévő részecskék asztmát vagy szív- és érrendszeri megbetegedéseket okozhatnak, illetve közrejátszhatnak a tüdőrák kialakulásában is.

 • 2011.09.22 A dohányzásról való leszokás serkenti a mindennapi memóriát

  A cigarettázásról való leszokás a nem dohányzókéval azonos szintűre képes visszaállítani a mindennapi memória működését - állapították meg a brit szakemberek.

 • 2011.09.21 Alzheimer-kór: ismerjük fel!

  Szeptember 21.-e az Alzheimer-kór világnapja: egy német pszichiáter és neuropatológus, Alois Alzheimer 1906. november 3-án mutatott be egy speciális esetet. Egy 51 éves nőbetegén viselkedési és memóriazavarokat figyelt meg, melyek folyamatosan súlyosbodtak, majd a nő öt évvel későbbi halála után a neuropatológiai vizsgálat jellegzetes elváltozásokat mutatott az agyszövetben. Alzheimer azt állította: a beteg tünetei és az agyi elváltozások között oksági kapcsolat van. A korszakalkotó doktor szenilis demenciának nevezte el az újonnan felfedezett betegséget, amit ma Alzheimer-kórnak hívunk. A betegség jellemzőit és az általa körvonalazott népegészségügyi problémát dr. Káposzta Zoltán neurológus főorvossal jártuk körül.

 • 2011.09.15 Időzített egészségügyi bomba az "ülj nyugodtan" kultúrája

  Időzített egészségügyi bombát jelent az "ülj nyugodtan" szlogennel jellemezhető kultúra, amely az iskolákban és a munkahelyeken kialakult - vélik felmérésük alapján brit szakemberek.

 • 2011.09.15 Ismét divat a testszőrzet

  A recesszió alatt újra divatba jöttek az olyan tagbaszakadt pasik, mint amilyen Hugh Jackman vagy Daniel Craig. Már őket tartják vonzóbbnak és nem a metroszexuális szépfiúkat, mint például Hugh Grant vagy Leonardo DiCaprio - állítja egy ausztrál szociológus.

 • 2011.09.09 Az alvás fontosságáról

  Rosszul, és keveset alszanak a magyarok, derült ki március 19-én az Alvás Világnapja alkalmából Budapesten rendezett eseményen. "Aludj jól és maradj egészséges!" mottóval a szakemberek a megfelelő alvás fontosságára hívták fel a figyelmet. Magyarország 2010-ben második alkalommal csatlakozott az Alvás Világnapja nemzetközi eseményhez.

 • 2011.09.09 Katus Attila: Minden a fejben dől el!

  Hatszoros aerobik-világbajnok, kétszeres Európa-bajnok, Világjátékok-győztes, a Táncparkett Ördöge-cím viselője. Életmód-tanácsadó, személyi edző, tanár. Sztár, de nem hideg és elérhetetlen idol, hanem inkább olyasvalaki, aki nem fél adni önmagából, akivel jó együtt lenni, aki valóban inspirál. Neki végképp elhisszük: mozogni kell! És ha nem tudjuk, hogyan kezdjük el, abban is segít.

 • 2011.09.08 Érzékszerveink segítségével tájékozódunk az idő múlásáról

  A legújabb kutatások szerint nem belső óránk segítségével, hanem külső ingerekre reagálva vagyunk képesek érzékelni az idő múlását.